Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Marraskuun alusta alkaen Osuuspankin Hervannan konttorissa on voinut asioida ajanvarauksella aamukahdeksasta iltakahdeksaan, joko paikan päällä tai verkkoneuvottelussa.
Kello 8-20 ajanvaraus koskee säästö- ja sijoitusasioita, lainoja, vakuutuksia ja yritysasioita. Kassapalvelut ovat auki kello 10-13.
– Asiakkaat ovat ottaneet uudistuksen kiinnostuneina vastaan ja aikoja on mennyt yllättävänkin nopeasti, kertoo konttorinjohtaja Minna Hyvätti.
– Tämä on ollut yksi parhaita uudistuksia niiden 14 vuoden aikana, jotka olen ollut Osuuspankissa töissä.
Mahdollisuus hoitaa pankkiasioita aamusta tai illasta on kolmen konttorin pilottikokeilu, joka on toteutettu asiakkailta tulleiden toiveiden pohjalta. Ensimmäisessä vaiheessa mukana ovat olleet Hervanta, Nokia ja Ylöjärvi. Helmikuussa mukaan ovat tulossa Tampereen pääkonttori ja Tammelan konttori.

Etenkin yritysasiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä siihen, että pankkiasioita on voinut hoitaa oman työajan ulkopuolella.
– Se on useimmille iloinen yllätys, kun tarjoan mahdollisuutta tulla allekirjoittamaan papereita vaikka aamukahdeksalta, kertoo yritysasiakkaiden rahoitusasiantuntija Juha Vähä-Eskeli.
Kokeilu on tuonut mukanaan uutta vapautta myös henkilökunnalle.
– Kunhan miehitys on aina riittävä, on henkilökunta voinut liukuman puitteissa järjestellä omia työaikojaan, Hyvätti kertoo.

Pankkiasioiden hoitaminen verkkoneuvottelulla on ainakin toistaiseksi yleisempää henkilöasiakkaiden puolella.
– Etenkin ensimmäiseen neuvotteluun yritysasiakkaat haluavat tulla paikan päälle tapaamaan kasvokkain, Vähä-Eskeli kertoo.
Verkkoneuvottelu on myös selvästi sukupolvikysymys, nuoret ovat siitä kiinnostuneempia kuin ikääntyneet asiakkaat. Sen sijaan etäisyys pankkiin ei juurikaan vaikuta.
– Vaikka asiakas asuisi vain parin sadan metrin päässä pankista, hän saattaa silti haluta hoitaa asiat verkkoneuvottelulla, Hyvätti kertoo.

Kaisa Muhonen

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest