Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Venlantuvalla oli hiihtolomaviikolla hulinaa ja vilskettä, kun sen täyttivät päiväleiriläisten touhut ja äänet. 7-11 -vuotiaat leiriläiset nauttivat lomaviikon aikana itselleen mieluisista puuhista, kuten askartelusta ja ulkoilusta. Parasta Lapsille -yhdistyksen vapaaehtoiset Pirjo Salmi, Ville Mononen ja Sirkka Lindroos toimivat leirinohjaajina viikon aikana ja nauttivat lasten kanssa puuhailusta kovasti.
– Me olemme täällä painaneet kangasta, tehneet pehmoeläimiä ja käsinukkeja, kolvanneet puuta, tehneet naulakoita, ulkoilleet ja pelanneet, kertoivat Salmi ja Lindroos esimerkkeinä viikon tekemisistä.
Haastattelupäiväksi sattui torstai, kalevalanpäivä. Leirille oli saapumassa odotettu vieras, runomummo Meri, kertomaan runoudesta ja runoilemaan lasten kanssa. Lapsille tarjottiin vierailun yhteydessä mahdollisuus esiintyä.

Askartelu on parasta
Tampereen Hervantalaisten tarjoamat tilat ja Hervannan Tiedotusyhdistyksen ja K-Market Teekkarinkadun tarjoamat ruuat mahdollistivat leirin pitämisen. Parasta Lapsille -yhdistyksen vapaaehtoiset kertovat, että ovat kiitollisia molemmille tahoille leirin mahdollistamisesta. Venlantuvan tilat soveltuvat hyvin leirin pitoon ja lapsille voitiin tarjota aamupuuro, lounas ja välipala.
– Ruoka on maistunut lapsille hyvin, sanovat Salmi ja Lindroos. – Kivasti lapset ovat syöneet kaikkia ruokia.
Torstaina tarjolla on tietysti hernekeittoa. Lapset asettuvat nätisti jonoon odottamaan ruokaa.
– Täällä on tosi kivoja lapsia, sanoo kaupungin tarjoamien työtuntien avulla leirille työllistynyt Viivi Vilen, 20.
Vilenille työ leirillä on ollut mukavaa. Lapset ovat välittömiä ja ovat ottaneet Vilenin suurella sydämellä vastaan. Kun Vilen kertoo ikänsä, joku lapsista kommentoi heti.
– Minä luulin, että olet vasta 15, joku lapsista sanoo ja saa aikaan naurunremakan.
Ekaluokkalaiset Lumi ja Emilia ovat tykänneet leiristä kovasti. Molempien lempipuuhaa on ollut askartelu. Paraikaa Emilia tekee pienillä kangaspuilla pyyhettä ja Lumi nukelleen sänkyä. Työt ovat kauniita ja huolella tehtyjä ja selvästi molemmat tytöt nauttivat niiden tekemisestä.

Kieliharjoittelua ja mukavaa puuhaa
Marokosta Suomeen muuttanut Driss tuli harjoittelemaan suomen kieltä. Kielikurssilta oli pyydetty hankkimaan harjoittelupaikka ja lähellä asuva Driss löysi sen leiriltä.
– Yritän puhua täällä suomea ja harjoitella, hän sanoo.
Monikulttuurisuuteen ympäristössään tottuneet hervantalaislapset ovat ottaneet Drissin vastaan mutkattomasti. Driss on oppinut lapsilta jo uusia sanojakin.
– Pidän lapsista ja tästä paikasta, Driss sanoo.
Leiriläiset puuhaavat rauhallisesti omia juttujaan. Kun heille ehdottaa yhteiskuvaa, siihen järjestytään innokkaasti ja reippaasti.
– Nämä ovat kivoja lapsia, sanovat leirin aikuiset.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest