Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tytti Koivunen nauttii elämästään ja työstään. Lapsesta saakka pianoa soittaneelle Koivuselle musiikista tuli lopulta ammatti, mutta Koivunen ehti työskennellä aiemmin päiväkodissa lastenhoitajana, sillä hänellä on sekä lähihoitajan tutkinto että ohjelmatuottajan koulutus rytmimusiikin puolelta.
– Päiväkodissa työskentely oli sekin mukavaa työtä ja siinä käytin paljon musiikkia työvälineenä, Koivunen sanoo.
Hän teki lähihoitajan työtä vanhainkodeissa ja päiväkodeissa vuoteen 2017 asti, mutta vietti vuodet 2012-2013 Ikaalisten artistivalmennuksessa ja jo lapsena kipinän sytyttänyt musiikkiharrastus roihahti vielä suuremmaksi intohimoksi. Koivunen oli harrastanut kuorossa laulamista, soittanut pianoa ja ollut musiikkiluokilla koko lapsuutensa. Vuonna 2014 hän perusti oman musiikkialan yrityksen ja teki harrastuksestaan ammatin. Hän otti lisää pianonsoitto-oppilaita ja alkoi keikkailla säännöllisesti.
Nyt Koivunen on opettaa pianonsoiton alkeita Tampereen Annalassa ja Vuoreksessa. Hän on opettanut jo kymmenen vuoden ajan pianonsoittoa ja lähihoitajataustan vuoksi esimerkiksi lasten opettaminen tuntuu luontevalta.
– Opetuksessa huomioidaan oppilaan omat toiveet. On tärkeää, että samalla kun opitaan, on myös mukavaa, hän sanoo.

Musiikki koskettaa, lähentää ihmisiä ja herättää muistoja
Koivunen kuvailee itseään ”hempeä-ääniseksi laulaja-pianistiksi”. Keikoilla hän nauttii sekä soittamisesta että laulamisesta, sillä laulamalla saattaa päästä vielä lähemmäs toista ihmistä kuin soittamalla.
– Lauluissa on lyriikat, joilla voi päästä todella lähelle. Erityisen koskettavaa on joskus keikkojen jälkeen saatu palaute, kun on onnistunut koskettamaan, hän sanoo.
Koivuselle on tärkeää päästä keikkailemaan erilaisissa paikoissa, joissa pääsee kohtaamaan erilaisia ihmisiä, sytyttämään musiikillaan tunteita ja herättämään muistoja. Koivunen onkin keikkaillut paljon esimerkiksi juhlissa: häissä, hautajaisissa ja kastetilaisuuksissa, mutta myös ravintoloissa ja tyypillisemmissä keikkapaikoissa. Hän keikkailee säännöllisesti myös vanhainkodeissa ja palvelutaloissa.
Koivunen opettaa pianonsoittoa ihan alkeista lähtien. Nuorin hänen oppilaistaan on ollut viisivuotias, mutta myös aikuisena voi aloittaa soittoharrastuksen.
– Lasten kanssa aloitetaan siitä, että tutustutaan ensin pianoon soittimena: millainen soitin se on, millaisia osia siinä on ja millainen ääni siitä lähtee. Voidaan esimerkiksi miettiä, millainen ääni voisi tulla joltakin eläimeltä, onko se matala vai korkea, Koivunen sanoo.
Lasten kanssa tehdään aluksi myös harjoituksia, joissa Koivunen soittaa ensin ja lapsi soittaa perässä. Sellaisista harjoituksista aloitetaan myös aikuisen aloittajan kanssa.
– Tuntien sisältö vaihtelee sen mukaan, mitä oppilas haluaa opetella ja miksi hän on tunneille tullut, Koivunen sanoo.
Oma intohimo musiikkiin on säilynyt elämän varrella. Musiikki on tapa ilmaista itseään ja välittää muillekin tunteita ja elää niitä.
– Innon yllä pitää intohimo ja tahto tehdä hommaa. Sillä saa myös muille ihmisille iloa. Sekä opetus että keikkojen muodostamat tunteet ihmisissä ovat yhtä lailla tärkeitä. Minulla on myös yrittäjän vapaus tehdä asioita, joista tykkään.
Se, että harrastuksesta tuli työ, on Koivuselle todella tärkeää. Vaikka aiemmatkin työt ovat olleet mieleisiä, aikaa musiikille jäi silloin paljon vähemmän. Nyt lapsuudessa syntynyt rakkaus musiikkiin palaa täydellä roihulla.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest