Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Puuilo-ketjun myymälä avattiin Turtolan kauppakeskukseen keskiviikkona 9. toukokuuta. Myymäläpäällikkö Jouko Auvinen kertoi yllättyneensä liikkeen ovella aamukahdeksalta kiemurrelleesta pitkästä jonosta, vaikka odotukset avajaisia kohtaan olivatkin korkealla.
– En ollut uskoa silmiäni, kun näin jonon pituuden, hän sanoo.
Avajaistarjouksissa asiakkaita kiinnostivat erityisesti edulliset moottorisaha- ja bensiinikannuerät, jotka oli myyty aamulla viidessätoista minuutissa loppuun.

Linja-autoista myymäläketjuun
Puuilo Oy on vuonna 1982 Kainuussa perustettu tarjoustavaraketju, joka myy Auvisen mukaan tarpeellisia käyttötavaroita työkaluista rakennustarvikkeisiin, autotarvikkeista koti- ja taloustavaroihin ja mm. lemmikkitarvikkeita. Erityisesti Auvinen mainitsee eläintarvikkeista hevostarvikkeet, joita on saatavilla hyvä valikoima. Myös puutarhatarvikkeet ja sesonkitarvikkeet kuuluvat valikoimiin.
Yhtiön alkuaikoina yritys teki kauppaa kylien ja kaupunkien toreilla myymällä pienrautatavaraa suoraan vanhoista linja-autoista asiakkaille. Vuosituhannen vaihteessa yhtiö aloitti myymäläverkoston rakentamisen ja linja-autokaupasta luovuttiin. Viime viikolla avattu Turtolan myymälä on kolmas Pirkanmaalla ja edelliset liikkeet sijaitsevat Lielahdessa ja Lempäälässä. Kyseessä on ketjun ensimmäinen myymälä kauppakeskusmiljöössä ja myymäläpäällikkö odottaakin innolla uudenlaisen sijainnin tuomia uusia mahdollisuuksia.
– Meidän liike sopii hyvin tähän ympäristöön. Meillä on esimerkiksi peräkärryvuokraus, joka tukee hyvin myös kauppakeskuksen muiden liikkeiden toimintaa. Jos ostaa vaikkapa huonekalun tai muuta isompaa, on kätevää että peräkärryn voi vuokrata samantien, Auvinen sanoo.

Nopeaa kasvua
Puuilolla on tällä hetkellä kaksikymmentä myymälää Suomessa ja yrityksen liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella yli 90 miljoonaa euroa. Tuomaalan perheen perustama perheyritys on kasvanut voimakkaasti, sillä kokonaisuudessaan myymälät työllistävät jo noin 270 työntekijää.
Vaikka myymäläpäällikkö Jouko Auvinen on työskennellyt Puuilossa vasta noin kuukauden, aivan tuntematon ala ja uuden myymälän sijainti ei ole. Auvinen on työskennellyt vastaavissa tehtävissä parikymmmentä vuotta ja Turtolassa sijaitseva elintarvikekauppa oli lapsuuden viikonloppuostosten keidas.
– On ilo, että on päästy perinteiselle kauppapaikalle, Auvinen iloitsee.
Myymälään tutustumaan tulleet Anja ja Jaakko Jaaranen tutkivat kiinnostuneina myymälän valikoimia. Uudet palvelut kiinnostavat, sillä uudessa myymälässä tutkitaan ensin, millaista tarjontaa siellä on.
– Usein tämän tyyppinen liike on tarpeen, Anja Jaaranen sanoi. – Tulimme katsomaan moottorisahaa, mutta ne olivat jo loppu. Lisäksi katselimme kottikärryn pyörää ja tutustuimme liikkeen valikoimiin.
Pariskunta oli tyytyväinen liikkeen tarjontaan ja molemmat kokivat, että valikoima on monipuolinen. Asioimaan tullaan vielä uudelleenkin.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest