Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Viime viikon keskiviikkona Muusan aukiolla järjestettiin tapahtuma, joka oli osa Tampereen kaupungin aikuissosiaalityön järjestämää osallisuuskiertuetta. Hervannan kiertuepäivässä oli mahdollisuus jättää terveisiä ja palautetta kaupungin päättäjille ja tapahtumaan osallistuneille tahoille, joita olivat Tampereen kaupungin Osallistavan sosiaaliturvan kokeilu, Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut ja Ohjaamo, itsenäisen asumisen turvaamiseen ja asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn tähtäävä ASTO-hanke, Nauha ry, Kototori ja Etelän alueverkoston aluekoordinaattori Aija Karttunen.
– Viime Tampereen päiväksi tehtiin osallisuustapahtuma Laikunlavalle, kertoo Marja Hekkala Tampereen kaupungin aikuissosiaalityöstä. – Tapahtuma onnistui niin hyvin, että kaupungin hyvinvointikeskusten aluekoordinaattoreiden verkosto innostui siitä. Suunnittelimme kiertueen, joka päätettiin toteuttaa kaikissa hyvinvointikeskuksissa.
Hyvinvointikeskukset ja lähitorit tarjoavat palveluja ja tapahtumia, monipuolista neuvontaa ja ohjausta arkeen sekä paikan erilaisille ryhmille, kohtaamisille ja kokeiluille. Niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset. Hervannassa toimivan Hervanta Trion tapahtuma oli kiertueen kolmas. Hekkala ja muut toimijat tarjoilivat kävijöille hernekeittoa alkukesän lämpimässä säässä. Myös melkein 90-vuotias Anna-Maija Koskinen kävi hakemassa hernekeittoa ja sai sitä mukaansa ihan kotiin vietäväksi asti.
– Mukava tällainen tapahtuma, Koskinen sanoo. – Minä kun olen melkein yhdeksänkymmentä, niin ei tule paljon käytyä tapahtumissa. Nyt sattui tähän matkan varrelle, kun kävin seurakunnassa samalla, hän lisää.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest