Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereen steinerkoulun oppilasravintola Timjami hyväksyttiin ammattikeittiöiden Portaat Luomuun -ohjelman korkeimmalle Tähti-portaalle maaliskuussa. Portaalle pääsy edellyttää, että ravintolassa käytetään runsaasti luomua jokaisesta raaka-aineryhmästä.
Ohjelmassa on kuusi porrasta, joista ylin on Tähti-porras. Ravintola Timjami hyväksyttiin vuonna 2010 suoraan portaalle viisi, joka oli silloin korkein luomuporras.

Timjami on Tähti-tunnustuksen saaneista luomuravintoloista suurin. Timjamin lounasruoan valmistamiseen käytetään 47:ää eri luomutuotetta.
– Tämä on upea tunnustus koko Timjamin väelle. Olemme iloisia, että saamme käyttää keittiössämme paljon luomutuotteita ja tehdä hyvää ruokaa terveellisistä ja puhtaista raaka-aineista, toteaa oppilasravintolan emäntä Merja Jokiniemi.
Jokiniemi kuuluu Portaat Luomuun -tukiryhmään, jossa kehitetään ohjelmaa ja pyritään edistämään luomun käyttöä. Timjamin lounasruuan luomuaste hipoo jo 70 prosenttia. Jokiniemen mukaan verkostoituminen on tärkeää:
– Näin suuressa keittiössä tuotteiden löytäminen on haasteellista, mutta teemme koko ajan tuotekehitystyötä tuottajien kanssa.
Portaat Luomuun -ohjelma auttaa ammattikeittiöitä lisäämään luomun käyttöä ja kannustaa huomioimaan kestävän kehityksen toiminnassa. Ohjelman Tähti-portaalle kuuluu Suomessa 16 ravintolaa, joista neljä on tamperelaisia.
Kaikki ohjelmassa mukana olevat 2 258 toimipaikkaa löytyvät tukiryhmän verkkosivustolta.

Pin It on Pinterest