Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan Sanomat vieraili maskottikisan voittajan luona. Vuoreslaisessa kerrostalokaksiossa käy kova hulina. Reilu kymmenviikkoinen Pekko-ranskanbuldoggi on juuri herännyt päiväuniltaan,
– Pekko nukkuu yleensä kello 11-13 välillä, kertoo omistaja Sonja Riikola.

Noin kolme kiloa painava Pekko on kova poika pureskelemaan. Sormet ja varpaat ovat sen mieliherkkua. Myös housunlahkeet ovat Pekon mielestä kiinnostavia purukohteita.
– Yritämme juuri opetella, mitä saa purra ja mitä ei. Erilaisia puruleluja Pekolla menee useita viikossa. Yhden lelun se on jo saanut tuhottua.

Pekko voitti muutama viikko sitten Hervannan Sanomien järjestämän maskottikisan. Kisan voittaja valittiin kuvien perusteella. Raadin hurmasi Pekon vitsikäs ilme.
Pekko on melko tuore vuoreslainen. Aiemmin se asusteli Kuopiossa, jossa se syntyi. Sieltä Sonja Riikola haki sen yhdessä miehensä kanssa.
– Olin jo pitkään haaveillut omasta koirasta. Nyt oli sopiva aika, ja mieskin alkoi taipua ajatukseen omasta koirasta. Kun kävimme katsomassa pentuetta, ihastuimme Pekkoon, Riikola kertoo.

Tällä hetkellä Pekko harjoittelee sisäsiisteyttä ja sekä käytöstapoja. Se osaa antaa jo tassua ja kierähtää. Riikola on käynyt lainaamassa koirankasvatuskirjoja Hervannan kirjastosta.
– Yritän opettaa Pekon sosiaaliseksi. Kävimme muutama päivä sitten koirien pallomeressä. Pekko oli kyllä vain kassissa, kun se ei vielä ole saanut rokotuksia. Menimme bussilla. Se oli hyvää harjoitusta.

Pekko odottaa jo kovasti, että pääsee leikkimään muiden koirien kanssa. Se toivottaa kaikille Hervannan Sanomien lukijoille oikein aurinkoista kevättä.
Erityisterveisiä Pekko lähettää naapurin Pertulle.
Perttu on myöskin ranskanbuldoggi.

Hervannan Sanomat seuraa tämän vuoden aikana Pekon kuulumisia.

 

Freija Metsähalme

 

KUVAT: Pekko viettää touhukasta koiranelämää Vuoreksessa.

Pin It on Pinterest