Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Luonteenpiirteet määrittävät sen, millainen ihminen on ja miten ihminen luontaisesti käyttäytyy. Ihmisten luonteenpiirteet voi jakaa kahteen ääripäähän: ekstrovertteihin (ulospäinsuuntautuneisiin) ja introvertteihin (sisäänpäinkääntyneisiin ihmisiin) ja jotkut ovat ambivertteja, eli siltä väliltä, ja heillä on molempien luonteenpiirteiden ominaisuuksia yhtä paljon.
Itse olen introvertti luonteeltani. Introverttina tarvitsen paljon aikaa ns. “akkujen lataamiseen” yksin olemalla. Tällöin yleensä laitan puhelimen äänettömälle ja teen ihan normaaleja asioita, kuten siivoan, nukun, opiskelen, kuuntelen musiikkia, teen töitä, käyn kuntosalilla, katson telkkaria tai kirjoitan vaikka tätä blogia. Introvertti ei ole yksinäinen, ujo, ylimielinen, aina hiljainen, tylsä tai tylsistynyt. Valitsen itse olla joskus vaikka perjantaina yksin pitkän viikon jälkeen eikä ulos lähteminen ole ehkä se houkuttelevin vaihtoehto, kun on ollut jatkuvasti viikon aikana sosiaalisissa tilanteissa, jotka verottavat introvertin voimavaroja. En ole myöskään ujo ja uskallan ja tykkäänkin usein jutella muiden ihmisten kanssa, mutta en kuitenkaan halua jakaa naapurin kanssa yksityiselämääni, jutella koirastani taikka säästä. En ole myöskään stereotyyppisesti tylsä ja aina hiljainen. Minulla paljon sanottavaa eri asioihin enkä ole tylsä. Ihmiset jotka ei tunne minua varmaan luulevat, että olen ihan tylsä ja aina sanomatta mitään. Mutta puhun paljon lähimpien ihmisteni kanssa.
En ole myöskään tylsistynyt juhlissa, jos en puhu koko ajan, vaan puhuminen vie paljon energiaa enkä pysty olemaan yhtä sanavalmis kuin ekstrovertit. Soitan lopulta viimeistään viikon päästä tärkeille kavereille, että haluan nähdä ja lähteä kotoa ulos, täällä ei ole mitään tekemistä. Silloin kun en ole levännyt tarpeeksi väsyttää, ei pysty ajattelemaan mitään ja silloin esimerkiksi hukkaan kaikki tavarat ja ajattelen vain sitä, että kun saisi olla vain yksin. Sosiaalisten tilanteiden jälkeen introvertti tarvitsee lepoa, koska luonteenpiirre aiheuttaa fyysistä väsymystä ja ärtymystä. Introvertti ei ehkä ole aina sosiaalisissa tilanteissa kauhean sanavalmis ja eikä osaa ottaa aina huomioon ekstrovertin tarpeita ja soittaa vaikka kuulumisia, koska introvertti ei tarvitse sitä niin paljon. Introvertit ajattelee asioita paljon ennen kuin sanoo tai tekee.
Introverttia väsyttää ympäröivä maailma, jossa tapahtuu koko ajan jotain. Kaipaan silti sitä, että joku kysyy joskus, miten menee ja pyytää jonnekin ulos, mutta välillä tarvitsee vain levätä. Introvertille on vaikeaa, kun ulkomaailma vaatii paljon enemmän kuin itse on. Introvertilla, kuten ekstrovertilläkin, voi olla hyvät sosiaaliset taidot ja taito olla empaattinen, vaikka small talk on vaikeaa. Pystyn eri tilanteissa muuttamaan hieman käyttäytymistäni ja olemaan hieman sosiaalisempi ja ekstrovertimpi mutta luonnettani en pysty muuttamaan. En halua hävetä tai peitellä luonteenpiirteitäni, vaikka olen introvertti. Niille ei voi mitään.
Välillä on vaikeaa, kun on niin erilainen luonne kuin odotetaan. Meillä on ihan liikaa paineita luonteenpiirteistä alkaen, että millainen pitäisi olla. Kaikki ei kuitenkaan voi olla samanlaisia ja onneksi niin.
Kirjoittaja on vuonna 1999 syntynyt, juuri painotuotantoassistentiksi Tredusta valmistunut tamperelaismies, jonka Vivid & Visual -blogi keskittyy kulttuuriin, valokuvaukseen, media-alaan ja lifestyleen. Aaron Lepistön blogi Vivid & Visual on osoitteessa http://www.vividandvisual.fi/

Pin It on Pinterest