Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereella järjestetään lokakuussa ensimmäistä kertaa lastenkirjallisuuden ja sanataiteen pop-up -festivaali Kirjalitta osana Kirjan vuoden 2015 lasten- ja nuortenkirjallisuuden teemaviikkoa.
– Haluamme innostaa lapsia ja nuoria lukemaan ja myös tuottamaan itse tekstiä, kertoo toiminnanjohtaja Paula Halkola Lastenkirjainstituutista.
Kirjalitta-festivaali syntyi, kun joukko tamperelaisia kirjallisuuden toimijoita istui yhteisen pöydän ääreen ja pohti, kuinka Tampere voisi nostaa esiin lastenkirjallisuutta Kirjan vuoden teemaviikolla. Hyvästä yhteistyöstä ja ideoista syntyi pienen tapahtuman sijaan iso festivaali.

Festivaalia koordinoivat Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä ry. Ohjelmaa tuottavat myös monet paikalliset ja valtakunnalliset lastenkulttuuri- ja kirja-alan toimijat.
Tapahtumapaikkoja ovat muun muassa kirjastot, kauppakeskukset, Lastenkulttuurikeskus Rulla ja Monitoimitalo 13.
– Neuvolatkin lähtivät mukaan Kirjalittaan. Muun muassa Hervannan ja Kaukajärven neuvolat järjestävät Lorukylpyjä vauvoille perjantaina 16. lokakuuta, Halkola kertoo.

Tampereen keskustassa lapsia kohtaavat kirjailijat Veera Salmi, Tuula Kallioniemi, Tapani Bagge, Sari Peltoniemi, Kirsti Kuronen ja Satu Mattila-Laine. Katukuvassa voi bongata myös kirjavinkkarin ja satuhahmon tai lasten ja nuorten tekstejä.
Satujen viikko huipentuu lauantaina 17. lokakuuta pääkirjasto Metson mielikuvituskouluun sekä Särkänniemen Koiramäessä järjestettävään hyväntekeväisyystapahtumaan, jossa päästään nauttimaan muun muassa Tampereen teattereiden pienoisesityksistä ja satuhetkistä.
Tamperelainen tapahtuma leviää valtakunnalliseksi sosiaalisessa mediassa. Kuka tahansa voi lähteä pelaamaan #kirjalittaa, jonka areenana toimivat Facebook, Twitter ja Instagram.
Sosiaalisessa mediassa järjestetään kirjailijakohtaamisia ja julkisuuden henkilöt jakavat lastenkirjamuistojaan. Mukaan tapahtuman tukijaksi on lähtenyt myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka on luvannut tarttua lasten esittämän lukuhaasteeseen.

Näin pelaat kirjalittaa sosiaalisessa mediassa. Valitse lempilastenkirjasi ja seuraa ohjeita:
1. Ota itsestäsi selfie valitsemasi kirjan kanssa. Sinun ei itse tarvitse näkyä kuvassa.
2. Julkaise kuva sosiaalisessa mediassa ja merkitse se hashtageilla #kirjalitta ja #tartutarinaan.
3. Suosittele kirjaa ystävillesi merkkaamalla heidät julkaisuun.
4. Ota sitten kirja kiinni etsimällä muiden suosituksia #tartutarinaan.
5. Kun olet lukenut nappaamasi kirjan, kommentoi sitä lyhyesti noin kolmella sanalla joko aikaisempaan julkaisuun (Facebook tai Instagram) tai liittämällä uuteen julkaisuun kirjan suosittelijan ”@käyttäjätunnus” ja kirjan nimi (Twitter).

 Tähtitalvikki Poikajärvi

 

 

KirjalittaNettiin

Pin It on Pinterest