Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan keskustassa nuorisokeskus Kupolin edusta täyttyi kesää aloittavista nuorista sunnuntaina 20. toukokuuta, kun Herwoodfest–tapahtuma järjestettiin jo toista kertaa. Nuorisokeskuksien ja nuorten yhteistyössä suunnittelema ja toteuttama Herwoodfest tarjosi kävijöilleen kaikenlaista tekemistä sumopuvuista tubettajien tapaamiseen. Tarjolla oli myös monenlaista ruokaa ja hyvää musiikkia.

Tapahtuma nuorilta nuorille
Sen lisäksi, että Herwoodfest houkutteli paikalle lähes tuhat nuorta Hervannasta ja varmasti kauempaakin, Herwoodfest myös työllisti monia nuoria lähes vuoden ajan. 13-vuotias Eemeli Heikkilä on yksi niistä nuorista, jotka vaivannäöllään järjestivät onnistuneen tapahtuman.
– Herwoodfest on nuorten järjestämä tapahtuma nuorille, Heikkilä kuvailee.
Herwoodfest järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja puhtia riitti vielä toisenkin tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuma on nuorille kohtaamispaikka.
– Nuorten pitää päästä ulos ja näkemään kavereita. Koko idea lähti siitä, että mietittiin kavereiden kanssa, ettei nuorille ole Hervannassa tapahtumia, koska ainoastaan vanhemmille ja ihan lapsille on, Heikkilä selittää.
Hyvään tarkoitukseen toteutettu tapahtuma ei kuitenkaan rakenna itse itseään. Tapahtuman järjestäminen vaatii Heikkilän mukaan hyvää asennetta ja uskoa omaan tekemiseen.
– Pitää olla hyvä asenne, sellainen, että me tehdään tämä tapahtuma ja tästä tulee hyvä. Lisäksi pitää olla hyvä mielikuvitus ja hyvät kommunikointitaidot, muuta ei sitten hirveästi tarvitakaan, Heikkilä toteaa.
Järjestäjien kahdeksan nuoren ydintiimiin ja jopa viidentoista nuoren kokonaisyhteistyöhön mahtuu monenlaisia osaajia. Jonkun täytyy osata tehdä tapahtumalle nettisivut ja toisten täytyy olla rohkeita hankkimaan esimerkiksi sponsoreita. Heikkilä itse on osallistunut monenlaiseen järjestelyyn.
– Olen laittanut sähköposteja tubettajille, järjestänyt sponsoreita ja lisäksi miettinyt, mitä täällä ylipäätään voisi olla, Heikkilä kertoo.
Nuorisokeskus kupolissa työskentelevä nuoriso-ohjaaja Mari–Katri Lempinen korostaa esimerkiksi juuri tapahtumien järjestäjänä toimimisen etuja tulevaisuuden työnhakua ajatellen.
– Tästä kirjoitetaan nuoren halutessa työtodistus vapaaehtoistyöstä ja nuoriso-ohjaaja voi olla suosittelijana nuoren ansioluettelossa, Lempinen selittää.
Tapahtumassa työskennelleet nuoret Sani ja Bella oppivat tapahtuman myötä paljon puhuttuja työelämätaitoja. Nuoret ovat jakaneet itse tehtyä ruokaa ja toimineet eläinpukuihin pukeutuneina maskotteina.
– Täällä pääsee olemaan sosiaalinen, työskentelemään eri ihmisten kanssa ja vaikuttamaan päätöksentekoon, Sani kertoo.
Myös Eemeli Heikkilä arvelee tapahtuman järjestäjänä toimimisen vaikuttavan tulevaisuuden toimintatapoihinsa.
– Tulevaisuudessa lähden asioihin helpommin mukaan ja haluan saavuttaa yhä enemmän, Heikkilä kertoo.

Esiintyjiä artisteista tubettajiin
Herwoodfest–tapahtumaan sankoin joukoin nuoria keräsivät erilaiset esiintyjät, esimerkiksi Youtube–palvelusta tutut videontekijät, tutummin tubettajat. Yleisö pääsi näkemään lavalla Youtubesta tuttuja haasteita ja esityksen jälkeen tapaamaan tubettajia nimikirjoituksia ja yhteiskuvia varten. Mukana oli tubettajien Jaakko Parkkali, Iinaps, Pinja Kristiina, Tinke ja Jaasen Jakubi, lisäksi mukana myös muusikoita kuten Kride ja illan pääartisti Töölön Ketterä.
Tapahtumassa tubettajana mukana ollut Jaakko Parkkali kannustaa nuoria osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja olemaan aktiivisia.
– Kun kaikki kaupunginosan nuoret kokoontuvat samaan paikkaan niin onhan se siistiä. Tällaiset tapahtumat on aina tärkeitä juuri siksi, että nuoret on tosi tärkeitä, Parkkali sanoo.
Parkkalia tapaamassa olivatkin monet kiinnostuneet nuoret. Parkkalille tapahtumaan mukaan lähteminen oli selvää.
– Kun kuulin, että pääsen messiin niin totta kai lähdin. Kun itsekin on ollut nuori, ja no on vieläkin, niin totta kai lähtee tällaiseen mukaan, Parkkali toteaa.
Pitkällisen taustatyön lisäksi Herwoodfest sai kehuja myös paikan päällä näkyvistä järjestelyistään.
– Alue, missä oltiin, oli hyvin järjestetty, yleisö pääsi istumaan ja toisaalta halutessaan pääsi ihan lähellekin lavaa. Erilaiset meet and greet –hetket oli varmasti katsojille se tapahtuman kohokohta, Parkkali arvelee.
Herwoodfest toi nuoria yhteen ja tarjosi oivan tavan aloittaa hervantalainen kesä yhdessä ystävien kanssa. Jaakko Parkkalikin kehottaa nuoria arvostamaan Hervantaa ja toisiaan.
–S ellaisia terveisiä kaikille, että iso kiitos kun tulitte paikalle, se oli iso kunnia minulle. Pitäkää Hervanta pystyssä, kunnioittakaa lähimmäistä ja teidän mestaa, Parkkali tiivistää.
Kun kesä on aloitettu Herwoodfestin avulla yhdessä kavereiden kanssa, on hyvä siirtyä odottamaan mahdollista seuraavaa Herwoodfest–tapahtumaa. Järjestäjänä toiminut Eemeli Heikkilä ei vielä osannut sanoa, järjestetäänkö seuraavana vuonna vastaavaa tapahtumaa. Kahden vuoden hyvä alku ja paikka Hervannan kesänaloitustapahtumana Herwoodfestillä kuitenkin jo on.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest