Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Henna Heikka vaikuttaa kahtakymmentäkahta ikävuottaan kypsemmältä. Haastavat elämänkokemukset ja kunnianhimo ovat tehneet nuoresta naisesta inspiroituneen yrittäjän. Heikan yritys Teräsmutsi keskittyy auttamiseen, motivointiin ja ohjaukseen hyvinvoinnin, talouden hallinnan, perisuhteen, seksuaalisuuden ja ystävyyden elämänaloilla kohdentaen palvelunsa äideille.
– Ajatukseni ovat herättäneet myös vastustusta, mutta uskon, että lapsi voi paremmin, jos äidillä on muutakin elämää ja hän voi hyvin, Heikka sanoo.
Heikka perusti yrityksensä vuosi sitten hapuiltuaan muun alan töissä ja huomattuaan, mikä ei sovi itselle. Puoliso, nykyinen kihlattu Jere, kannusti Heikkaa etsimään sitä, mikä on itselle luontaista. Kun Heikka joutui auto-onnettomuuteen joulukuussa 2016 toisen auton ajaessa suoraan hänen autonsa kylkeen, se pysäytti koko elämän.
– Aloin miettiä, etten halua käyttää yhtäkään minuuttia elämästäni siihen, mistä en nauti, Heikka sanoo.
Onnettomuus liikautti Heikan niskankamat pois paikoiltaan. Pitkällä sairaslomalla oli aikaa miettiä, mitä haluaisi jatkossa tehdä. Helmikuussa 2017 Heikka teki positiivisen raskaustestin, jonka yhteydessä Heikalle syntyi oivallus.
– Tajusin, että jos raskaus menee maaliin asti, haluan auttaa jatkossa äitejä voimaan hyvin.

Teräsmutsi syntyi samalla hetkellä kuin tytär

Lokakuussa 2017 pariskunnan esikoistytär syntyi. Heikka kertoo katsoneensa synnytyssalissa ulos ikkunasta, kun hänen lapsensa parkaisi ensimmäisen kerran. Ulkona satoi lunta, joten tytär sai toiseksi nimeksi Lumin.
– Samassa hetkessä tuli yrityksen nimi Teräsmutsi ja oivallus siitä, mihin yritys keskittyy. Teräsmutsi työskentelee itselleni tärkeiden asioiden parissa, jollaisia hyvinvointi, seksuaalisuus, taloudellinen tasapaino, parisuhde ja ystävyys minulle ovat. Sain paitsi lapsen, myös elämäntyön, hän sanoo nyt.
Yrityksen alkuajat eivät olleet olleet helppoja. Heikka sanoo tehneensä sen virheen, että kohdensi alussa palveluitaan liian laajalle kohderyhmälle vauvoista senioreihin. Vuonna 2016 perustettu yritys pysyi pinnalla miehen tuella ja starttirahan turvin, ennen kuin kohderyhmä löytyi.
– Tuote ja palvelu, jotka on suunnattu kaikille, eivät ole suunnattuja oikein kenellekään, hän sanoo nyt.
Heikka tekee työtään valtavalla intohimolla. Hän tuntuu aidosti haluavan auttaa ja parantaa äitien elämää. Tällä hetkellä Heikka työskentelee muutaman projektin kanssa. Glow Bar on projekti, johon Heikka on saanut rinnalleen Karita Tiia Kristiina Viitasen, joka työskentelee Make Up-artistina. Projektissa opetetaan naisia meikkaamaan Glow Bar-tapahtumissa. Heikka luennoi tapahtumissa itsevarmuudesta.
Vaikka meikkaamiseen keskittyvä tapahtuma saattaisi äkkiseltään tuntua pinnalliselta, pelkästään siitä ei ole kyse. Heikan mukaan on tärkeää, että myös äiti muistaa olevansa muutakin kuin äiti. Sekin on hyvinvointia, että kokee näyttävänsä hyvältä.
Toinen Heikan yrityksen projekteista kokoaa seksuaalisuuden, taloudenhallinnan, parisuhdeasioiden ja ystävyyden asiantuntijoita yhteen äitien kanssa. #mutsienvallankumous perustetaan omalle alustalleen ja sen tavoitteena on tavoittaa 60 000 äitiä vuoden loppuun mennessä. Kuukausimaksullisessa palvelussa asiantuntijat neuvovat äitejä omalla osaamisalueellaan, mutta myös toisilta äideiltä saatu vertaistuki on tärkeää ja yksi tavoitteista.
– Tavallisista vauvaryhmistä poiketen #mutsienvallankumous keskittyy äitiin muutoinkin kuin lapsen kautta toimijana, Heikka sanoo. – Puhun tosi paljon naarasleijonista. Sellainen tekee mitä vain selviytyäkseen ja pitää laumansa kasassa.
Omannäköinen elämä
Heikka on toiminut itselleen tekemänsä lupauksen mukaisesti ja pyrkinyt elämään sellaista elämää, jollaista itselleen toivoo. Oikeastaan siinä näkyy positiivisella tavalla nuoruus, että on uskallusta lähteä tekemään omannäköisiä asioita. Ensi kuussa Heikka ja hänen puolisonsa muuttavat kuukausiksi Espanjaan.
– Minulla on ajatus, että elän vapaata, vaurasta ja intohimojen täyttämää elämää, hän pohtii. – Voin matkustaa, tehdä hyväntekeväisyyttä ja sijoittaa.
Heikka sanoo, että elämään on jo tähänkin mennessä sisältynyt oikeita vastoinkäymisiä ja suuria surujakin. Hän ei ole halunnut kyynistyä niiden vuoksi, vaan muuttaa asennettaan positiivisempaan suuntaan.
Aikaa yritystoiminnan kehittämiselle on vuosikymmeniä. Aito innostus syntyy siitä, että yrityksen teemat ovat aidosti osa omaa elämää. Tulevaisuuden suhteen Heikalla on suuria unelmia.
– Haluaisin oman tv-ohjelman ja kirjoittaa kirjan näistä samoista aiheista, hän sanoo.
Jotakin sellaista Heikassa on, että se saa kuulijan ajattelemaan, että miksipä ei. Tulee aavistus, että Heikka on valmis tekemään unelmiensa eteen valtavan määrän työtä.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest