Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Visuvedeltä kotoisin olevan Salla Mannisen, 19, laskettu aika on heinäkuussa. Toukokuussa lähihoitajaksi valmistautuva Manninen muutti Tampereelle kolme vuotta sitten opiskelujen perässä, minkä aikana hän tutustui tulevan lapsen isään Jaakkoon. Nuoripari kihlautui noin puolitoista vuotta sitten, ja perhe oli molempien haaveena.
– Olen kiintynyt tulevaan vauvaan paljon ja käpälöin vatsaani jatkuvasti. Myös Jaakkokin silittelee sitä aina iltaisin, Manninen hymyilee aurinkoisesti.
Mahassa jo vilkkaasti potkiva vauva tiedetään pojaksi. Perheenlisäykseen ovat valmistautuneet niin pariskunnan perhe kuin ystävät. Vahvasta ja läheltä löytyvästä tukiverkosta on paljon apua.
– Perheeni oli vauvauutisesta iloinen, vaikka olihan tämä pieni sokki heille aluksi. Suurimman tuen antavat äiti, pikkusiskot, kaverit ja miehen vanhemmat.
Henkisen tuen lisäksi lähipiiri tarjosi apuaan vaatelahjoituksin.
– Muutamia vaatteita olemme ostaneet itse uutena ja olen tehnyt kirppareilta löytöjä. Käytettynäkin voi ostaa hyväkuntoisia vaatteita, Manninen muistuttaa.
Pariskunta asuu tällä hetkellä kerrostalokaksiossa Messukylässä, ja muutto uuteen asuntoon on pian ajankohtainen tilan puutteen vuoksi. Asuntoja on jo katseltu, mutta vielä ei ole löytynyt mieluista.

Kaikki on omasta asenteesta kiinni
Manninen kertoo nuoren iän herättäneen myös kauhistelua.
– Ammattikoulussa tietyillä nuorilla oli ennakkoluuloja, mutta muuten kaikki ovat onnellisia ja iloisia puolestani.
Mannisen mielestä on hyvä asia, kun omasta nuoruudesta on vähemmän aikaa, koska näin pystyy paremmin ymmärtämään lapsen ajatusmaailmaa. Hänen mukaansa on silti tärkeää, että saa opinnot suoritettua ja elää tasapainoista elämää. Olennaisinta on se, millaisiin oloihin lapsi syntyy.
– Kyllä sitä voi kesken opintojenkin tulla raskaaksi, mutta sitten täytyy miettiä, miten tasapainottaa elämänsä. Kaikki on omasta asenteesta kiinni.
Manninen haaveilee opiskelevansa sairaanhoitajaksi, mutta hän haluaa ensin elää rauhassa perhe-elämää ja tarjota pojalle turvallisen kasvuympäristön.
– Haluan keskittyä lapseen, kun se on niin pieni vain vähän aikaa.
Manninen tietää jo, miten aikoo kasvattaa poikansa.
– Ei kiusata, koulunkäyntiin on keskityttävä ja raha ei kasva puussa. On tehtävä töitä sen eteen, että saa tasapainoisen elämän. Tietenkin näistä asioista tulee konflikteja, mutta sitten ne selvitetään yhdessä.
Millainen on sitten ihanteellinen äitienpäivä?
– Saan nukkua pitkään, mies laittaa aamupalaa ja hoitaa lapsen aamulla. Sitten lähdemme koko perhe ulos syömään, Manninen haaveilee.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest