top of page

Hervantalaisten illassa nousi esiin toiveita yhdessä tekemisestä

Tamperelaisten iltaa vietettiin Kauppakeskus Duossa 8.10. Tapahtumassa sai tutustua alueen yhdistyksiin ja kertoa Hervannan asioista kaupungin edustajille. Kuva: Minna Lajunen

Hervannassa järjestettiin tamperelaisten ilta kauppakeskus Duossa tiistaina 8.10. Duon keskusaukiolle oli pystytetty kaupungin osallistumistiimin ja järjestöjen esittelypisteitä. Tarjolla oli kahvia ja lapsille Höpinätötterön musiikkia.
Hervannassa oli mahdollisuus keskustella kesällä toteutetun alueellisen asukaskyselyn tuloksista asuinalueen kehittämisestä. Kyselyyn vastasi noin 600 hervantalaista.

Sirpa Koivu

16.10.2024

– Kaikkien alueiden vastauksissa nousi esiin toive siitä, että yhteistä tekemistä ja kohtaamisia olisi enemmän, kertoo kaupunginosakehittämisen koordinaattori Henna Kuitunen.
Tamperelaisten iltoja oli aiemmin pidetty Multisillassa ja Peltolammilla, keskustassa sekä Tesomalla. Tämän vuoden viimeinen tamperelaisten ilta on joulukuun alussa 2.12.2024. Silloin mukana ovat pormestari, apulaispormestarit ja valtuuston puheenjohtaja.

Tiloja järjestöille ja esityksille

Paikalla oli toimintaansa esittelemässä myös hervantalaisia yhdistyksiä ja toimijoita. Järjestäjien mukaan esittelypöytiin kävi tutustumassa satakunta eri-ikäistä hervantalaista.
Kävijöillä oli mahdollisuus jättää toiveitaan ja huomioitaan osallistumistiimin pisteessä. Merkittävä osa keltaisille lapuille jätetyistä palautteista koski yhteisten tilojen puutetta. Sekä asukaskyselyn tuloksia että tamperelaisten iltojen asukkaiden kommentteja hyödynnetään Hervannan alueen pitkäaikaisessa kehittämisessä.
Tapahtumille, yhdessäololle ja kohtaamisille on erityisesti Hervannan keskustassa niukasti tilaa. Keskeinen syy ongelmaan on vapaa-aika- ja seurakuntakeskuksen remontit, joiden monipuoliset tilat ovat poissa käytöstä kesään 2026 saakka.

Yhteisö kv-opiskelijoille

Lähihoitajaopiskelija Shoaib Salman halusi kertoa tapahtumassa päivystäneelle kehittämiskoordinaattori Henna Kuituselle kv-opiskelijan näkökulman Hervannassa asumiseen.
– Täällä ei ole paikkaa, missä voisi tavata hervantalaisia, uusia ihmisiä ja oppia suomalaisesta kulttuurista ja kielestä. Voisiko täällä Duossa olla sellainen? Salman pohtii.
– Kun tavataan, opitaan toistemme kulttuurista. Suomen kulttuuria täytyy ymmärtää ja tietää, mitä voi ja mitä ei saa tehdä, ettei toimi ketään loukkaavasti. Olen toistaiseksi tavannut ihmisiä opiskelupiireissä niin Hervannan kampuksella kuin meneillään olevien lähihoitajaopintojenkin parissa.

toiveita

Duolle matalankynnyksen kohtaamispaikka.
Joku yhteinen esityspaikka, jossa vaihtuvalla teemalla ohjelmaa.
Tiloja teatteriryhmille ja konserteille.
Kampukselle yhteisöpuutarha.
Toiminnallinen leikkipaikka lapsille.
Järjestötalo yhteisöllisyystoimintaan.
Lapsille lisää harrastuksia ja toiminnallisia tiloja.
Yhdistyksille toimintatiloja.
Posti takaisin Hervantaan.
Jalkautuva nuorisotyö Duoon.

bottom of page