Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Viime keskiviikkona vietettiin kaukajärveläisen yhdistyksen Nauha ry:n pihalla vuosittaista Sadonkorjuujuhlaa ja Pestuumarkkinoita. Nauha ry on vuonna 1961 perustettu yhdistys, jonka taustalla toimii Nauhan vuonna 2017 perustama osakeyhtiö Abnoy Oy.
Sen toimialoja ovat työllisyydenhoito, nuorisotyö, päihde- ja huumekuntoutus, asumispalvelut, opinnollistaminen, päivätoiminta, lastensuojelutyö, maahanmuuttajatoiminta, vertais- ja vapaaehtoistoiminta sekä erilaiset hankkeet paikallisesti ja kansainvälisesti.
Nauhan pääkonttori sijaitsee Kaukajärvellä Vilusen Kartanossa.
Toiminta näkyväksi alueella

Sadonkorjuujuhlan ja Pestuumarkkinoiden vastuujärjestäjä Janne Kallio Nauha ry:stä toteaa, että tapahtuma tekee Nauhan toimintaa näkyväksi lähialueiden asukkaille. Esimerkiksi paloauton esittely oli lapsille mieleen ja paikalle saapuneet esiintyjät rap-artisti Juju ja kaikkien tuntema Mikko Alatalo kiinnostivat yleisöä.
Nauhan alueella oli tapahtuman aikana pientuottajatori, jolla myytiin esimerkiksi lähituotettuja biodynaamisia kasviksia sekä koruja ja käsitöitä.
Pestuumarkkinoilla oli työmahdollisuuksia tarjolla ja avustajakoirayhdistys esitteli toimintaansa. Kiinnostuneet voivat tutustua Nauhan toimintaan ja vaikkapa saada tietoa tulevista Homeless World Cup 2020 -jalkapallokisoista. Tapahtumassa oli hiukan alle kaksikymmentä esillepanijaa ja tapahtuman alun sateinen sää ei tuntunut kiinnostunutta yleisöä harmittavan. Noin tunnin satelun jälkeen saapui Kallion tapahtumaan tilaama aurinkoinen sää.

Yhteinen juhla ja mahdollisuus verkostoitua

Pestuumarkkinoilla oli tarjolla työmahdollisuuksia tutustuttavaksi.
– Meilläkin on mahdollisuus kuntouttavaan työtoimintaan tai esimerkiksi työkokeiluun, kertoo Janne Kallio.
Nauhassa toimitetaan esimerkiksi omaa verkkolehteä, jossa pääsee harjoittelemaan lehden tekoa, jos ala kiinnostaa. Kallio kertoo, että lehden tekijöiden joukkoon etsitään juuri nytkin uusia ihmisiä.
Tapahtumalla on paitsi käytännöllinen, myös asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja alueen asukkaita yhteen tuova funktio.
– Sadonkorjuujuhla ja Pestuumarkkinat järjestettiin nyt jo neljättä kertaa peräkkäin, kertoo Kallio.
– Tapahtuma on asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme sekä lähialueen asukkaiden yhteinen juhla ja samalla mahdollisuus asiakkaillemme verkostoitua, löytää töitä ja pitää hauskaa, hän lisää.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest