Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan Sanomat painetaan Alma Manun painossa Sarankulmassa.

Hervannan Sanomat on ilmestynyt vuodesta 1975 lähtien. Mutta miten syntyy perinteikäs paikallislehti?
Kädessäsi on Hervannan Sanomien tuore numero, joka juhlistaa 45-vuotiasta Hervantaa. Hervannan Sanomat on melkein yhtä vanha kuin nimikkokaupunginosansa, sillä Hervannan Sanomat täyttää tänä vuonna 43 vuotta.
Keskiviikkona on lehdessä paras päivä, sillä uusi lehti on lukijoiden luettavissa sekä printtinä että verkossakin. Keskiviikkona toimituksessa käydään lehti läpi ja samalla mietitään seuraavaan lehteen teemat, jutut ja tarkistetaan ilmoitustilanne. Lehti ladataan sähköisenä verkkoon ja samalla käydään Facebookissa tervehtimässä lukijoita. Artikkeleista nostetaan poimintoja verkkosivuille.
Torstaina lehdessä tehdään ilmoitusmyyntejä, asiakaskäyntejä, juttukeikkoja ja haastattelujen puhtaaksikirjoittamista. Silloin syntyvät myös monet haastatteluihin johtavat kontaktit. Loppuviikosta ilmoitusmyynti elää jatkuvasti ja uusia kontakteja syntyy myös ilmoituspuolella samalla kun palvellaan jo tutuiksi tulleita vakiasiakkaita.

Alkuviikosta syntyvät vakiopalstat
Maanantaina lehteen luodaan sivut valmiiksi ja tarkistetaan lehteen tulevien juttujen ja ilmoitusten määrä. Ilmoituksia myydään ja otetaan vastaan sekä lehden viimeiset juttukeikat tehdään maanantaina. Vakiopalstat syntyvät usein maanantaina. Sellaisia ovat esimerkiksi pääkirjoitus ja yhdistysten tapahtumista informoiva Mitä, missä, milloin-palsta, jolle otetaan yhdistysten tapahtumia vastaan kello kuuteentoista asti. Sen jälkeen palsta saa kokonaan muotonsa. Maanantaisin liikutaan paljon Internetissä ja kuulostellaan muutenkin, mitä Hervannassa ja maailmalla tapahtuu. Maanantaisin Hervannan Sanomien toimistolla on apuna Hanna-Kaisa Valkama mediamyynnin puolella.
Tärkeä juttujen lähde toimitukselle on lukijoiden lähettämät sähköpostit ja vinkit. Usein kiinnostava juttuidea tuleekin suoraan lukijalta.
Tiistaina on lehden taittopäivä. Lehden taitto alkaa usein jo aamuvarhain ja päätoimittaja pääsee jo töihin tullessaan tarkistamaan taiton ensi versiota. Tiistait ovatkin toimituksessa kiireisimpiä päiviä. Taitossa edellisen viikon aikana tehdyt jutut muunnetaan taitto-ohjelmassa valmiin lehden muotoon ja lähetetään painoon. Mainokset ovat tässä vaiheessa jo taittopohjassa paikoillaan. Ennen kuin lehti lähtee painoon, se tarkastetaan vielä kerran taitto-ohjelmassa. Lehden taitosta vastaa Aki Virtanen Poster Imagesta. Aki tekee lisäksi Hervannan Sanomien yritysasiakkaille mainosvalmistusta.
Hervannan Sanomat painetaan Alma Manun painossa Sarankulmassa ja keskiviikkona lehti saavuttaa lukijan Ykkösjakeluiden jakamana.
Tiistai-iltapäivisin tehdään jo seuraavan viikon ensimmäisiä juttuja ja sovitaan uusia tapaamisia. Uusi lehti alkaa syntyä lukijoiden iloksi ja hyödyksi. Maailman digitalisoitumisesta huolimatta paikallisella printtilehdellä on yhä paikkansa. Siitä kertovat keskiviikkona lehteen saapuvat palautteet- Hervannan Sanomat on säilyttänyt paikkansa lukijoiden käsissä.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest