Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Iloista mieltä, hikeä pintaan ja etnistä tunnelmaa on tarjolla liikuntapäivässä 24. syyskuuta kello 12–15. Kaukajärven vapaa-aikatalon puistossa on tarjolla suomalaista ulkoliikuntaa, kuten pihasuunnistusta, puistokuntosalia, ja bocciaa. Liikuntahallissa tanssitaan eri kansojen tansseja, harjoitellaan tasapainoa, kokeillaan kärppistä ja sisäcurlingia ja kotikuntosalia. Ammattiopiston opiskelijat tarjoavat liikkujille rentoutushetkiä.
Osallistujia kutsutaan mukaan leikkimieliseen virkkuuviestiin, jonka idea on lähtöisin Viron saariston naisten tavasta kutoa kävellessään. Infopisteistä saa tietoa liikunnasta, terveellisestä ruokavaliosta ja voi testata käsi- sekä jalkalihasvoimaa. SPR:n vapaaehtoiset mittaavat verenpainetta. Puistokuntosalissa iäkkäitä liikkujia opastavat liikuntapalveluiden liikuntaluotsit.

Tapahtuma järjestetään Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden ja apuvälineyksikön, Tampereen Eläkeläiset ry:n, TUL:n Tampereen piirin, Koovee suunnistusjaoston,  Naistari:n, Nääsville ry:n, Maailmatanssi ry:n, Tampereen Kuntoliikunta ry:n, TAMK:n, Tampereen Eläkkeensaajat ry:n ja Suomen muistiasiantuntijat ry:n yhteisvoimin.
Eläkeläiset ry:n monikulttuurisuustyön suunnittelijan Eva Rönkön mukaan tapahtuman lähtökohtana on esitellä ikääntyneille maahanmuuttajille suomalaista ulkoliikuntaa ja tarjota sekä kanta- että uussuomalaisille ikäihmisille liikunnallisia elämyksiä. Tavoitteena on saada ikääntyneitä maahanmuuttajia Tampereella näkymään ja eri tahoja sekä yhdistyksiä ottamaan heidät omassa palvelutarjonnassa huomioon.
– Ikääntyvät maahanmuuttajat jäävät usein paitsioon, koska heidän kielitaitonsa on nuoria heikompi ja vaarana on, että ikäihmiset eristäytyvät koteihinsa.
Ikäihmisten liikunta on länsimaalainen ilmiö ja liikkumalla omasta hyvinvoinnista huolehtiminen monille ikämaahanmuuttajalle vieras. Erityisesti ulkona liikkuminen saattaa pelottaa turvallisuuden, liukkauden ja kelien takia.

Pin It on Pinterest