Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Kysyimme eri ikäisiltä isiltä, miten he viettävät isänpäivää ja mitä he toivovat isänpäivälahjaksi.

Mies, 77 vuotta, 2 lasta ja 2 lastenlasta
• Aamupäivällä juodaan kakkukahvit ja muuten sunnuntai menee normaalisti. Lahjatoiveita ei ole. Isänpäivää vietetään vaimon, tyttären, pojan ja hänen vamonsa ja lastensa kanssa. Saan silti yleensä lahjoja.

Mies, 72, 4 lasta, 7 lastenlasta
• Kymmenen vuoden ajan olen käynyt yhden tyttäreni anoppilassa syömässä isänpäivänä. Tänä vuonna tyttäret perheineen tulevat kylään isänpäivänä ja jonakin päivänä aiemmin viikolla. En toivo lahjaksi mitään muuta kuin lasten ja lastenlasten tapaamisen.

Mies, 43, 2 lasta
• Vietän isänpäivää vaimon ja lasteni kanssa. Lapsista toinen on aikuinen ja toinen melkein aikuinen. Lahjaksi voisin haluta ravintolassa ulkona syömisen yhdessä.

Mies, 46 vuotta, 2 lasta
• Yleensä olen saanut lapsilta kortin ja sitten mennään vanhempien luokse syömään ja viettämään aikaa yhdessä. Lahjatoivetta ei varsinaisesti ole, mutta voisin toivoa uusia hanskoja, ettei tule lenkillä kylmä. Parasta ja tärkeintä ovat kuitenkin lasten tekemät kortit ja yhdessäolo.

Nainen, 59 vuotta, Isä kuollut vuonna 2013 77-vuotiaana
• Käyn isänpäivänä viemässä isäni haudalle kynttilän. Isä oli jo ukki ja isoukki ja hänen kuolemansa oli suuri menetys kaikille, varsinkin lapsenlapsille. Hänelle viedään kortteja, kukkia ja kynttilöitä Messukylän hautausmaalle. Isästä jäi hyvät muistot. Meillä oli lämpimät ja hyvät välit.
Teksti: Emilia Riihinen
Kuva: Arkistokuva

Pin It on Pinterest