Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Mesto Tampere voitti välieräottelusarjan Puijo Wolley:ta vastaan ja eteni 1-sarjan finaaliin. Mesto kuittasi voiton lauantaina Kuopiossa 2-3 ja sunnuntaina Tampereella 3-1.
Kuopioon lauantaina matkannut Mesto sai vastaansa kovaäänisen kannustusjoukon ja yläjatkosarjan tappiot kääntämään motivoituneen kotijoukkueen.
Terve jännitys lukitsi peliä aluksi, ja kotijoukkue vei ensimmäisen erän helpohkosti 25-17. Puijolta vahvasti esiintyivät laiturit Nea Hämäläinen ja Sanni Määttä.

Toiseen erään tamperelaiset saivat pelistä otetta, ja kuittasivat erän nousujohteisella esityksellä. Myös kolmas erä tuli Mestolle tiukan taistelun jälkeen.
Neljänteen erään Mesto sai hyvän alun, kun edellisen erän voitosta saatu energia säilyi kentällä. Ajatukset kääntyivät kuitenkin aivan turhan aikaisin bussimatkaan, koska 17-10 johtoasemassa pelaaminen loppui täysin. Vastustaja sai hengen päälle hienojen puolustuspallojen myötä.
Kotijoukkue kiri tasoihin ja ohi kahdeksan peräkkäisen pisteen myötä. Puijon hurmos kantoi erän loppuun ja kuopiolaiset siirsivät ratkaisun viidenteen erään.
Viides erä edettiin tasatahtiin, mutta Meston rautaisa torjunta toi ottelun tamperelaisille 3-2 (25-17, 16-25, 25-27, 25-21, 13-15)  . Parhaana palkittiin tehotyttönä häärinyt keskipelaaja Essi Tukia 19(+18).

Sunnuntaina naistenpäivänä legendaariseen Kaukajärven vapaa-aikataloon Tampereelle oli saapunut ennätysyleisö. Jännitystä oli ilmassa ja tunnelma oli playoff-pelien arvoinen.
Peli alkoi vastaavasti kuin lauantaina ja kuopiolaiset veivät ensimmäisen erän Meston ihmetellessä. Puijo pelasi rohkeasti ja riskisyöttö (12 ässää, 5 virhettä) toi ajoittain tulosta. Mesto puolestaan tuskaili syötön kanssa koko viikonlopun, vaikka myös onnistumisia syöttöpelissä tuli (16 ässää, 16 virhettä).
Puijo taisteli tosissaan,  mutta toinen erä kääntyi Mestolle, kun Anni Mäkinen 24(+19) hallitsi verkkopeliä. Johanna Siuro 14(+7) ja Essi Tukia 17(+10) tukivat mainiosti. Myös passari Venla Huurne pelasi nousujohteisesti.
Toisen erän voittaminen oli tärkeää, ja nuori vastustaja alkoi osoittaa lannistumisen merkkejä.
Kolmas ja neljäs erä sisälsivät pitkiä palloja ja näyttäviä suorituksia molemmin puolin, mutta Meston kokemus kantoi erävoittoihin. Ottelu ja finaalipaikka Mestolle 3-1 (23-25, 25-22, 25-19, 25-22).

Valmentaja Jani Huurne kehui Meston naisten olleen joukkue isolla J:llä ja kasvaneen viikonlopun aika voittajiksi.
– Tahtotila oli vankka ja se näkyi jo alkulämmittelyn lyöntirullauksessa.
Finaalissa Mesto kohtaa tutun vihollisen Helsingistä, kun vastaan asettuu HEL Volley.
Finaalisarjan panoksena on suora nousu Mestaruusliigaan. Voittaja selviää kahdella ottelulla, ja voittojen ollessa tasan pelataan ratkaiseva kultainen erä.
Finaalin kakkonen jatkaa kautta liigakarsinnoissa Pieksämäki Volley:ta vastaan.

Pin It on Pinterest