Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tietokirjailija Mikko Närhi on kirjoittanut Hervannasta jo toisen kotiseutukirjan: Matrix – vuorenpeikon poika. Matrix on yksi Hervannan uusista tornitaloista, uuden ajan Hervannan portti. Hervannan korkeaa metsäistä, ja kallioista kukkulaa on vuosisatojen ajan kutsuttu vuorenpeikkojen maaksi.

– Hervannalla on asuttua historiaa jo 40 vuotta. Sitä kelpaa jo esitellä; vallankin kun ihannekaupungiksi ajateltu Hervanta on ottanut entistä keskeisempää roolia koko Tampereen seudun kehityksessä. Asutus on monipuolista, yritystoiminta on nykyaikaista ja kehittyvää, oppilaitokset ovat ainutlaatuisia koko maata ajatellen, Närhi toteaa.

– Hervannan kertomus on vaikuttava. Asuinalue korkealla kalliolla muutti luonnon suurmaisemaa merkittävästi ja lyhyessä ajassa. Ihmisen historia puuttui aluksi, mutta alueen kokonaisuuden harmoninen luonne ja rakennustapa sekä suhde luontoon ovat ainutlaatuisia. Nykyinen asuinpaikka ja asukkaat eivät tarvitse taustalleen historiaa, koska hervantalaiset ovat muuttaneet ja syntyneet elämisen keskelle, eivät niinkään tamperelaisuuden jatkumoksi. Tehokkaan sisäisen viestinnän ansiosta asukkaiden yleinen aktiivisuus ja yhteisöllisyys ovat luoneet tiiviin kaupunkiyhteisön ilman hallinnon perustamiskirjaa.

MikkoNärhiKirja on osa kaupungin kulttuuritoimen Tampereen kaupunginosat – kirjasarjaa. Kirja julkistettiin perjantaina 29.11. kello 18.00 Hervannan elokuvateatterissa järjestetyssä kotiseutuillassa.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest