Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Lähimatkailu kasvattaa suosiotaan ilmastoasioiden pohdituttaessa montaa. Se on paitsi ekologista, myös kiinnostavaa ja hauskaa. Kesän kivoimpia juttuja ovat sellaiset päivät, jolloin ei ole mitään pakollista tekemistä ja lomalla voi keksiä lähireissun ex tempore. Poimi tästä kesäksi talteen Hervannan Sanomien vinkit lähimatkailuun.

Panimot ja olutravintolat

Tampere on oluenystäville mukava kaupunki. Tampereella ja lähialueilla on useita pienpanimoita ja laadukkaita olutravintoloita. Kesäterassi on monen mielestä mukava istuskelupaikka hyvällä säällä.
Vinkki: Alkoholittomia oluita on tarjolla jo laaja valikoima. Myös pienpanimoiden tuotteita ja erikoisoluita on asiaan paneutuneessa olutravintolassa saatavilla jo suuri valikoima.

Lasten kanssa huvittelemaan
Huvipuistot, uimarannat, strutsitila tai vaikkapa lähileikkipuisto on mukavaa hellepäivän tekemistä. Lasten kanssa voi osallistua vaikkapa pakohuonepeliin tai pelata yhdessä virtuaalisesti. Marjatilalla pakastin ja suu täyttyvät yhdessä poimien. Sisäleikkipuistoista löytyy tekemistä huonollakin säällä.
Vinkki: Luokaa yhdessä uusi perinne. Se voi olla vaikka piknik ensimmäisen yhteisen lomapäivän kunniaksi lähileikkipuistossa.

Kylpylälomalle
Suomen kesä on arvaamaton. Jos tänä kesänä on huonoja säitä, tropiikin lämpöön pääsee kylpyläpäivän merkeissä. Jos allasosasto ei ole juttusi, mukava päivä syntyy vaikkapa hoitolan hoidoista tai saunan lämmöstä.
Vinkki: Jos ei ole innostunut suurten kylpylöiden allasosastoista tai välttelee suuria ihmisjoukkoja, voi katsastella pienempien terveyskylpylöiden hoitotarjontaa. Esimerkiksi kasvohoidon ottaminen luo hyvät perusteet auringosta rasittuvan kesäihon hoidolle.

Teatteriin tai stand up-esitykseen

Tampere on ihana teatterikaupunki ja erilaisia esityksiä onkin moneen makuun. Stand upista ja hyvästä seurasta syntyy hauska ilta. Kesäteatteri on huikea kokemus.
Vinkki: Teattereista löytyy esityksiä moneen makuun. Myös paikallisten harrastajakesäteatterien tarjonnasta voi löytyä kiinnostavaa katsottavaa.

Yleiseen saunaan
Tampereella on kymmeniä yleisiä saunoja, kuten klassikoiksi muodostuneet Suomen vanhin yleinen sauna Rajaportin sauna tai Rauhaniemen kansankylpylä. Tampere onkin oikea runsaudensarvi saunomisen ystävälle.
Vinkki: Kokeile kesän aikana mahdollisimman montaa eri tyyppistä yleistä saunaa.

Museoiden kaupunki
Kaupungin museotarjontaan kannattaa ehdottomasti tutustua. Ihan lähelläkin pääsee museoon ja koko kaupungin alueella löytyy todennäköisesti joku, jossa ei ole tullut hetkeen poikettua. Varaa museokierrokselle tarpeeksi aikaa, jotta ehdit pysähtyä katsomaan ja kokemaan.
Vinkki: Kotikulmillakin pääsee museoon ja vieläpä ihan ilmaiseksi, sillä poliisin historiaa ja toimintaa esittelevä Poliisimuseo sijaitsee Hervannassa.

Turistina kotikaupungissa
Oman kotikaupungin nähtävyyksiä, patsaita ja kohteita tulee kierrettyä harvoin. Mitä jos poikkeaisit vaikkapa kiertelemässä tamperelaista patsastaidetta? Niistä löytyy listaus nettisivulta http://tampereenpatsaat.fi/teokset/.
Kulttuuriraitit ovat kiinnostava kohde. Hervannassa voit tutustua vaikkapa Seppo Jokisen kirjoista tutun komisario Koskisen kulttuuriraittiin. Muualla Tampereella on myös muiden merkkihenkilöiden kulttuuriraitteja, joiden varrella on paljon kiinnostavaa nähtävää.
Vinkki: Nokian Siurossa sijaitsee Ossi Somman taidepiha, jossa on lyhyen ajomatkan päässä paljon katseltavaa.

Design ja ostokset
Kivoja lahjoja ja itseä ilahduttavia uniikkeja esineitä löytyy pikkupuodeista. Kauppahalli on näkemisen arvoinen kohde ja siellä kannattaa pistäytyä, jos siellä ei ole tullut poiketuksi aikoihin- Hallituskadun puolella kannattaa vilkaista hallin sisäänkäyntiä tarkasti ja jos kotimatka kulkee Hervannan kautta, kauppakeskus Duon julkisivua katsoo sen jälkeen uusin silmin.
Vinkki: Mitä erilaista löytyy kesäpäivän ruuanlaittoon vaikkapa etnisestä ruokakaupasta?
Luontoon
Kesällä on kiva olla ulkona. Kiipeilypuisto on monen suosikkikohde ja Pyynikin näkötornista on mukavat näkymät. Luontopoluilla on hauskaa retkeillä ja makkaranpaisto laavulla on kesän mieleenpainuvimpia muistoja. Haiharan alue on kiinnostava kesäkohde tapahtumineen. Hatanpään Arboretumille kannattaa kivana päivänä mennä ja ottaa mukaan viltti ja eväitä.
Vinkki: Muista, että jos metsäpalovaroitus on voimassa alueella, avotulta ei saa sytyttää edes nuotiopaikalla.

Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest