Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Joulukuun 15. päivä tulee Hervannan kuntosalimaailmaan uusi tulokas, kun pesäpallojoukkue Manse PP:n oma sali avaa ovensa Insinöörinkadulla. Avattava sali tuo uusia tuulia hervantalaiseen kuntoilumaailmaan, sillä toiminnallisen kuntosalin lisäksi tammikuussa avataan myös e-sportsiin eli elektroniseen urheiluun tarkoitettu tila. Lisäksi kuntosalikortin ostaneille on luvassa lihashuoltoa ja sensomotorista valmennusta, jolla optimoidaan treenin teho. Palvelut kuuluvat kuntosalikortin hintaan.
Manse Training Center on seuralle uusi aluevaltaus, jossa seuran arvot ovat voimakkaasti esillä: positiivisuus, yhteisöllisyys, toisten tukeminen ja huippu-urheiluosaaminen tulevat näkymään salilla käytännön työssä, lupaa salivastaava ja valmentaja Nina Taipale.
Taipaleen elämässäkin on Training Centerin myötä kääntymässä uusi lehti, sillä hän on itse jäänyt syksyn finaaliotteluiden jälkeen pois naisten superpesisjoukkueesta ja aloittaa nyt työskentelyn urheilun parissa liikuntaneuvojana salilla.
– Tästä tulee rento hyvän mielen kuntosali, hän sanoo.
Taipale sanoo olleensa jo ammattiurheilu-urallaan joukkueen hengenluoja. Samaa hän haluaa tehdä salilla, joka on vahvasta pesäpallotaustastaan huolimatta tarkoitettu kaikille. Toki pesäpallo lajina näkyy salillakin: seinillä on pesäpalloaiheisia kuvia, raikkaat värit valittu joukkueen väreistä ja tiskin takaa ja salilla tulee näkymään paljon tuttuja pelikentiltä.

Hyväntuulinen, rento harjoittelukeskus
Alakerran kuntosalitiloihin tulee monipuolisesti laitteita sekä lämmittelyyn että lihaskuntoharjoitteluun.
– Olemme hakeneet salille mahdollisimman monipuolista ja nykyaikaista laitteistoa, Taipale kertoo. – Laitteet ovat helppokäyttöisiä aloittelijallekin, mutta sopivat myös ammattiurheilijalle ja kaikille siitä väliltä.
Yläkerran tilat avautuvat tammikuussa. E-Sports -urheilijoita varten tulee oma harjoitustila, jossa seuran edustusjoukkue harjoittelee. Sen rinnalle synnytetään vahvaa junioritoimintaa. Joukkueille tulee ammattivalmentajat ja Taipale sanoo, että tarkoituksena on luoda turvallinen ja viihtyisä ympäristö, johon esimerkiksi vanhempien on mukavaa tuoda lapsensa harrastamaan.
Tilaa myös vuokrataan ulkopuolisille ja siinä on mahdollista järjestää esimerkiksi kokouksia ja tyky-päiviä.
– E-urheilusta on tullut maailmanlaajuinen urheilumuoto. Sen huomioiminen on seuran toiminnan ja talouden kehittämistä, Taipale sanoo.
Tarkoituksena on luoda myös E-urheilijoille kokonaisvaltaista elämäntapaa, jossa valmentaja huomioi uneen, ravintoon ja fyysiseen liikkumiseen liittyviä tarpeita ammattimaisesti. Yhteistyötä tehdään jo nyt tamperelaisseurojen Classicin, Pyrinnön ja Namikan kanssa.
Valmennuskeskuksen idea on tuoda Manse PP:n toimintapa ihmisten lähelle. Hyväntuulinen ja sitoutunut kokonaisvaltainen valmennus, joka sisältää myös kehon huollon sekä suunnitellun harjoittelun, on koko toiminnan perusta. Valmennuksessa halutaan tuoda mukaan sellaisia asioita, mitkä ovat nostaneet Manse PP:n pesäpallon huippuorganisaatioksi. Esimerkiksi sensomotorisessa valmennuksessa pystytään huomioimaan asiakkaan luontaiset taipumukset liikkumisessa.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest