Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tuula Arola on yrittäjä ja yritystensä monitoiminainen. Juhlakeskus Mancesteria ja lounasruokala Ruskon Helmeä emännöivä Arola on ollut yrittäjä 18-vuotiaasta asti. Juhlakeskus Mancesterilla on jo neljä juhlatilaa Tampereella Kaukajärvellä, Saukonmäessä, Kalevankankaalla ja Järvensivulla, ja niissä järjestetyt juhlat saavat juhlatunnelman Arolan pitopalvelun herkuista. Mancesterin yrittäjä Arola on ollut jo vuodesta 2002 alkaen. Lisäksi Arola on ollut Ruskossa toimivan lounasruokala Ruskon Helmen yrittäjä vuodesta 2015 asti.
– Aina pitää keksiä jotakin uutta, Arola hymyilee.
Arola on saanut kiitosta asiakkailtaan esimerkiksi siitä, että yrityksen hinnoittelu on läpinäkyvä- toisin sanoen juhlatilaisuuden hinta on selkeästi tiedossa jo etukäteen. Lisäksi Arola iloitsee siitä, että asiakkaat usein palaavat hänen palveltavakseen.
– Olen viidentoista vuoden aikana nähnyt jo useiden perheiden monia juhlia kastejuhlista rippijuhliin. Se kertoo, että olemme tehneet täällä asioita oikein, hän pohtii. – Esimerkiksi hinnan tulee olla selkeästi selvillä ja siihen ei saa tulla yllätyksiä esimerkiksi tarjoilijoiden palkoista.
Monet asiakkaat löytävätkin juhlatilan ja pitopalvelun vanhojen asiakkaiden suosittelun kautta. Sekin kertoo Arolalle asiakastyytyväisyydestä.

Pikkujoulukausi varataan ajoissa
Arola sanoo, että nykyään esimerkiksi pikkujoulutilat varataan ajoissa. Esimerkiksi Mancesterissa on haastatteluhetkellä vapaana kaksi pikkujouluajan juhlaaikaa vapaana. Toisaalta Mancesterissa järjestetään kaikenlaisia juhlatilaisuuksia syntymäpäivistä hautajaisiin, jotka saattavat tulla ajankohtaisiksi äkkiä. Arola sanoo rekisterin olevan laaja ja tunnelma saattaa muuttua aamupäivän vakavista hautajaisista illan pikkujouluihin saman päivän aikana.
– Työssä näkyy ihmisen elämän koko kaari, hän sanoo.
Juhlia suunnitellaan usein pitkään. Arola kertoo, että esimerkiksi ensi kevään ylioppilasjuhlia on jo varattu lokakuussa. Tiloissa pidetään loppuvuodesta paljon pikkujouluja ja esimerkiksi yhtiökokouksia.
– Juhlatila siivotaan aina yön aikana valmiiksi seuraavan päivän tilaisuuksia varten, kertoo Arola arjestaan.
Arola on tajunnut yrittäjäuransa aikana, että tarvitsee myös lomaa ja vapaata. Kun arjessa työviikot ovat usein kiireisiä, Arola palautuu niistä rakastamansa matkustamisen parissa.
– Lomalla jätän läppärin kotiin ja suljen välillä puhelimen, jotta olisin oikeasti lomalla. Jos jään lomailemaan kotiin, tulen tehneeksi kuitenkin töitä.
Pyhäinpäivänä yrittäjä nauttii henkilökuntansa ja yhteistyökumppaneiden kanssa aina perinteisesti yhteisestä pikkujoulujuhlasta, mutta silloinkin ennen juhlaa mahdollistetaan toisten juhlatilaisuus. Asiakaspalvelu on sydäntä lähellä.
– Yritän tehdä kaikkeni, minkä keksin, hän sanoo.

Kotiruokamyyntiä Kaukajärvellä

Kaukajärven Mancesterissa entisen Kaukajärven postin tiloissa on kerran tai kaksi kuussa myyntipäiviä, jonne valmistetaan suomalaista kotiruokaa ja leivonnaisia myyntiin. Myyntipäivien suosio on yllättänyt.
– Asiakkaat ovat esimerkiksi paikallisia ikäihmisiä ja myyntipäivinä meille on avaamisaikaan jo pitkä jono. Monet soittavat jo etukäteen ja ruuat kerätään valmiiksi, Arola kertoo.
Jos Arolan yrityksistä jää ruokaa yli, hän toimittaa ylijäämäruuan ruokapankkiin.
– En halua heittää ruokaa roskiin, Arola sanoo. – Lahjoituksia tehdään kaikista toimipisteistä.
Arola sanoo, että tuntui hyvältä tietää esimerkiksi, että viime vuoden joulun alla moni perhe sai ylijääneitä joululaatikoita avuksi joulunviettoon.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest