Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Parturi Virpi Helenius muutti kaksi vuotta sitten Maijalanpuiston palvelukeskukseen. Helenius haluaa liikkeensä olevan klassinen, palveluun perustuva parturiliike, jossa palvellaan sekä mies- että naispuolisia asiakkaita ja huomioidaan myös lapset. Jo kolmekymmentä vuotta alalla olleelle Heleniukselle paikka on jo kolmas oma. Elämässä sattuu ja tapahtuu, ja viisikymppinen Helenius tekeekin työn ohella muun muassa mallin töitä.
– Ystävät ja sisko olivat ehdotelleet mallinuraa. Minulla on aika vino huumorintaju, joka kohdistuu itseeni. Lähdin se edellä liikkeelle, Helenius naurahtaa.
Ensimmäinen firma, jonka Helenius kontaktoi, sijaitsi Helsingissä. Kun Helenius oli sopinut sinne kuvauksen, hän katseli Internetistä tietoja firmasta.
– Tuli sellainen olo, että kyseessä on huijarifirma. Sinne olisi pitänyt ottaa kuvauksiin mukaan paljon vaatteita ja kenkiä ja he kuvasivat kaikki, jotka halusivat lähteä kuvattavaksi. Kuvista koostettiin mallikansio jokaiselle ja se maksoi. Mitään muuta firmasta ei olisi saanut, Helenius kertoo.
Helenius perui kuvauksen, mutta kyseli varmuuden vuoksi neuvoja Tampereella sijaitsevasta mallialan yrityksestä. Lopulta hän päätyi kuvaukseen samaan yritykseen ja on nyt heidän listoillaan.
– Olisi mukava tehdä mallinhommia, jotka ovat mukavaa vaihtelua arkeen. Se koko maailma on arjesta irti ja omaa luksusta. Siellä näkee luovien alojen ammattilaisten visioita, Helenius pohtii.
Helenius on auki uusille kokemuksille. Ne ovat opettavia ja heittäytyjäksi tunnustautuva Helenius sanookin, ettei mikään uusi yllätä esimerkiksi hänen tyttäriään.
– He varmaan sanoisivat, että tämä on aivan äidin kaltainen juttu, Helenius hymyilee.

Luotettavaa ja turvallista peruspalvelua

Arjessa Helenius saa tehdä mieluisaa työtä. Parturiliikkeen sijainti Maijalanpuiston ympäristössä on mieluisa, sillä liikkeessä käy paljon vakiasiakkaita ja ihmiset ovat mukavia.
– Haluan, että liikkeeni on lähiöparturi, johon on helppo tulla. Sellainen tavallisen ihmisen paikka, Helenius sanoo.
Helenius on halunnut pitää palvelukonseptin simppelinä ja helposti lähestyttävänä.
– Siksi minulla ei ole mitään krumeluureja, hän sanoo.
Helenius on pysynyt linjassaan. Liikkeen nimi on yksinkertaisesti Parturi Virpi Helenius ja asiakas saa asioidessaan valita, pestäänkö hiukset vai leikataanko ne vain. Tällä hetkellä Helenius ei myy oheistuotteita, vaikka suunnitelmissa onkin tuoda tarjolle orgaanisia hiustuotteita.
– En halua pakkomyydä mitään leikkauksen yhteydessä, hän sanoo.
Helenius luottaakin tarjoamissaan palveluissa siihen, minkä osaa parhaiten. Hajusteeton parturi sopii kaikille asiakkaille ja Helenius haluaa huomioida kaikki asiakkaat omina itsenään.
– Esimerkiksi lapsiasiakas tulee kohdata jo sellaisena, että hänellä on oma mielipiteensä, jonka yli ei mennä, Helenius sanoo. – Se, että pieni ihminen lähetetään parturin luo yksin, on aikamoinen luottamuksenosoitus. Sitä luottamusta ei saa rikkoa. Haluan, että tämä on sellainen paikka, johon lapsi voi turvallisesti tulla ja jossa hän kokee tulevansa kunnioitetuksi omana itsenään.
Sakset kädessä Helenius ei tunnustaudukaan heittäytyjäksi, vaan parturiliike on pikemminkin klassinen ja asiakkaalle turvallinen ja viihtyisä paikka. Siihen Helenius pyrkii kaikin keinoin, jotka keksii.
– Päätin jo alussa, että kun maailmassa soi kaikkialla musiikki, minun liikkeessäni on hiljaista ja rauhallista. Moni asiakas on pitänyt juuri siitä, Helenius toteaa.
Kameran edessä innokkaasti mukaan kuvaustilanteeseen heittäytyvä Helenius ja rauhoittumisen hetkiä tarjoava parturi mahtuvat samaan persoonaan aivan helposti.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest