Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tänään Hervannan kirjastossa avautuu näyttely Maisemia ja muotokuvia. Esillä on tiistaisin Hervannan Vapaa-aikakeskuksessa kokoontuvan Ahjolan maalausryhmän töitä.
– Kurssilla ei ole yhteisiä aiheita, vaan kukin maalaa omien ideoiden pohjalta ja minä autan ja ohjaan tarvittaessa, kuvailee ryhmän ohjaaja, kuvataiteilija Annu Salminen.
Vaikka kukin maalaa omia aiheitaan, tietyt teemat toistuvat usein.
– Esimerkiksi maisemamaalauksesta on moni kiinnostunut.

Ryhmässä käy eri-ikäisiä ihmisiä, joilla on erilainen harrastustausta. Hervantalainen Sisko Keskinen on tykännyt piirtämisestä lapsesta asti.
– Olin jo 60-luvulla tamperelaistaiteilija Tauno Nummen muotokuvanmaalauskurssilla, Keskinen muistelee.
– Aina kun on ollut mahdollisuus, olen osallistunut erilaisille kuvataiteen kursseille. Olen maalannut esimerkiksi ikoneita.
Keskiseltä näyttelyyn on tulossa muotokuvia, osa omista lapsenlapsista maalattuja.

Niin ikään Hervannassa asuvalle Katri Vallinkorvelle maalaaminen on tuoreempi harrastus.
– Aloitin kymmenisen vuotta sitten. Innostus lähti työväenopiston kurssilta.
Vallinkorpi käyttää töissään mielellään maanläheisiä värejä.
– Maalaan enimmäkseen maisemia ja kukkia omien valokuvien pohjalta. Näyttelyyn on tulossa muun muassa yksi Ahvenisjärven rannasta maalattu kuva.

Erilaiset harrastajat ovat maalausryhmän rikkaus.
– Osa tekee abstrakteja sommitelmia väreillä, toiset maalaavat hyvinkin tarkasti mallista. Kaikki voivat oppia toisiltaan ja ryhmässä on tosi hyvä yhteishenki, Salminen kuvailee.
Yhteishenki saa kiitosta myös harrastajilta.
– On mukava tulla ryhmään maalaamaan, kun kotona ei oikein saa aikaiseksi. Samalla sitten voi jutella muiden kanssa ja katsella heidän töitään, Vallinkorpi kuvailee.
– Ryhmähenki on hyvä ja opettaja on kannustava, Keskinen lisää.
Ahjolan maalauskurssilaisten öljy- ja akryylimaalauksia näyttelyssä Maisemia ja muotokuvia on esillä Hervannan kirjastossa 21. maaliskuuta saakka.
Näyttelyyn osallistuvat Julia Burkut, Iris Karhuketo, Sisko Keskinen, Sirkka Kivelä, Heli Niemi, Sirkka Rantanen, Eija Ruohonen, Juha-Matti Saarinen, Katri Vallinkorpi ja Henna Vilen.

Kaisa Muhonen
Kuva: Sisko Keskinen on innostunut muotokuvamaalauksesta, Katri Vallinkorven suosikkiaiheita ovat maisemat ja kukat. Maalaajien tyylit ja aiheet vaihtelevat: vasemmalla Julia Burkutin maisemakuva Pietarista, oikealla Juha-Matti Saarisen Pionit.maalaritnettiin

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest