Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tampereelle saatiin viime vuoden elokuussa paljon toivottu maauimala. Kalevan uintikeskuksen yhteydessä sijaitsevan maauimalan suunnittelussa on tutustuttu muiden kaupunkien maauimaloihin ja Tampereen maauimalassa onkin otettu hyvin huomioon useita eri käyttäjäryhmiä kuntouimareista nuoriin ja lapsiperheisiin. Alueella sijaitsee kahvila, mutta omatkin eväät on sallittu ja lipulla saa viettää alueella vaikka koko päivän.
– Kehitämme aluetta joka vuosi. Tänä vuonna meille on suunniteltu pingispöytiä, lasten leikkialuetta, koripallokenttää ja ulkokuntoilualuetta, kertoo liikuntakoordinaattori Tommi Liimatta.
Maauimalassa on kaksi suurta allasta ja lisäksi altaita lapsille. 8-rataisessa altaassa on radat kuntouimareille ja vesijuoksijoille ja lisäksi vapaa alue, jossa viihtyvät erityisesti nuoret. Syvässä hyppyaltaassa on sekä hyppytorni että kaksi eri korkeudella olevaa ponnahduslautaa. Kivetetyllä alueella on aurinkotuoleja oleskeluun ja nurmialueella voi laittaa vaikka teltan pystyyn.
– Meillä on paljon vakiasiakkaita, jotka käyvät meillä liki päivittäin. Esimerkiksi nuoret ovat löytäneet meille hyvin, Liimatta sanoo. – Kausikorttiakin on jo toivottu asiakkaiden toimesta.

Maxin kiva päivä

Seitsemänvuotias Max-poika uiskenteli lastenaltaassa isän valvonnassa. Turvallisuudesta alueella vastaa kahdeksanhenkinen hengenpelastajatiimi ja Liimatta sanookin, että alueella on pyritty rentoon mutta turvalliseen ilmapiiriin. Viime vuoden puolella uimaan oppinut Max viihtyi altaassa hyvin ja tarkoitus on vierailla maauimalassa toistekin tämän kesän aikana. Maxin perhe tutustui maauimalaan ensimmäistä kertaa jo viime kesänä.
– Kivaa on, sanoo Max ja jatkaa leikkimistä vedessä.
Tänä vuonna maauimalaan pääsy on helpottunut entisestään, kun sisään pääsee myös matkakortilla. Ukonilmalla maauimala joudutaan evakuoimaan turvallisuussyistä, jos ukkonen tulee suoraan maauimalan ylle. Sitä ei olla vielä kertaakaan jouduttu tekemään, vaikka viime kesänä oli yksi läheltä piti -tilanne.

Nuorille päihteetön tapahtuma

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä maauimalaan odotetaan paljon nuoria päihteettömään ja ohjelmalliseen iltatapahtumaan. Tarkoituksena on saada nuoria pois Pyynikin rannasta, johon kokoontuu koulujen päättäjäispäivänä paljon nuoria. Maauimalan tapahtumaa on suunniteltu yhdessä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa, joka kuuluu samaan liikunta- ja nuorisoyksikköön.
– Tapahtumassa on nuorille ohjelmaa ja tarkoitus on tarjota mukava tapahtuma vaihtoehdoksi kesäloman alkua juhliville nuorille, Liimatta sanoo. – Nuoriso on meille tärkeä käyttäjäryhmä, joka ei välttämättä viihdy perinteisissä sisäuimahalleissa. Tänne he ovat löytäneet hyvin, Liimatta toteaa.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest