Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Lukukoira on koira, jonka tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauta virheistä, vaan kuuntelee hyväksyen kuulemansa ja antaa huomion lukijalle. Lukukoiratoiminta sai alkunsa Yhdysvalloista, mutta on levinnyt nopeasti ympäri maailmaa.
Lukukoiratoiminnan tarkoitus on innostaa lukemaan ja tukea lukemaan oppimista suorituspaineettomassa ympäristössä. Koiran läsnäololla on koettu olevan rauhoittava vaikutus ja lapset pystyvät rentoutumaan ja keskittymään lukemisen opetteluun. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä.
Lukukoirat työskentelevät pääasiassa kirjastoissa ja kouluissa. Lukukoiratoiminta on osa eläinavusteista toimintaa ja se perustuu vapaaehtoisuuteen. Alun perin toimintaa kehitettiin lapsille, joilla on lukuvaikeuksia. Siihen voivat kuitenkin osallistua kaikenikäiset ihmiset, jotka tuntevat tarvitsevansa tukea lukemiseen, tai vain kuuntelevia korvia.
Kennelliitto vastaa koirien soveltuvuuden arvioinnista ja koiranohjaajien kouluttamisesta. Ensimmäiset lukukoirakoulutukset järjestettiin vuonna 2017 eri puolilla Suomea. Kaikille toimintaan mukaan tuleville järjestetään sama perustason koulutus. Lukukoiran tunnistaa keltaisesta ”Kennelliiton lukukoira” -huivista. Lisää tietoa toiminnasta löytyy Kennelliiton sivuilta: kennelliitto.fi/lukukoirat
Kaukajärven kirjastossa lukukoirat päivystävät keskiviikkoisin. Vuorottelevia koiria on useita: kultaiset noutajat Sina ja Allu ja kooikerhondje Cola ovat jo konkareita, lukukoirauraansa aloittelee borderterrieri Titta. Lukuaikoja voi varata Kaukajärven kirjastosta. Tervetuloa tutustumaan lukukoiriin!

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest