Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Kaukajärven Lions järjestää hyväntekeväisyyskirpputorin Kaukajärven koululla 5. toukokuuta. Perinteinen yhdistys on jo melkein viidenkymmenen vuoden ajan toiminut alueellaan hyväntekeväisyysjärjestönä ja tämänkin vuoden kirpputorin tuotto menee suoraan kaukajärveläisille nuorille.
– Perjantaina tuli tieto, että meidät on hyväksytty mukaan pormestarin joukkorahoituskokeiluun, kertoo yhdistyksen presidentti Antti Juva hyväntuulisena.
Joukkorahoitushankkeessa mukana olevat saavat omalle hankkeelleen rahoitusta myös kaupungilta, jos keräystavoite täyttyy.

Hyväntekeväisyys on toiminnan ydin
Yhdistyksen 20 jäsentä ovat varsinaisia puuhamiehiä. Vuosien varrella on oltu mukana monenlaisessa varainkeruussa paikallisten sotaveteraanien ja viime vuosina nuorten hyväksi, mutta vaikka miesten energia tuntuu olevan loputonta, myöntävät yhdistysaktiivit Juva, Arto Moisio ja Teuvo Nyberg, että uudet jäsenet olisivat enemmän kuin tervetulleita mukaan. Nykyisin aiemmin miehiseen järjestöön pääsevät mukaan jäseniksi myös naiset. Yhdistyksen jäsenistä on ollut mukana osa jo perustamisvuodesta 1972 alkaen. Teuvo Nyberg on yksi heistä ja nähnyt yhdistyksen rakentumisen alusta asti.
– Perusajatus toiminnan perustalla on pysynyt samana ja fokus hyväntekeväisyydessä, hän sanoo. – Uusia tuulia on se, että myös naiset voivat hakeutua jäseniksi.
Uusia jäseniä kaivattaisiin esimerkiksi maahanmuuttotaustaisista henkilöistä ja nuorista ihmisistä. Järjestön eksklusiivinen ja jopa herraskainen leima vähän harmittaa leijonia.
– Lions-toiminta sopii kaikenlaisille ihmisille, he sanovat. – Rahoitusta hyväntekeväisyyteen haetaan nimenomaan varainkeruutapahtumilla.
Kevään parkkiskirppis on sellaisena hyvin odotettu. Tapahtuma uudistuu tänä vuonna siten, että noin sadan myyntipisteen lisäksi paikalle on tulossa ohjelmaa varsinkin lapsille. Liikuntapainotteisiin ohjelmiin haetaan vetoapua muiltakin toimijoilta, mutta leijonat järjestävät itse esimerkiksi Isolammen ympäriajon.
Peräkonttikirppiksen tuotto kohdentuu tänä vuonna Kaukajärven koulun 8. ja 9. erityistä tukea tarvitsevien luokkiin ja niistä erityisesti poikien ryhmäyttämiseen Nuotta-valmennuksessa. Leijonat lahjoittaa joka vuosi myös stipendejä kaikille Kaukajärven alueen kouluille ja rahoittaa vuosittain myös yhden opettajan ryhmädynamiikan vahvistamiseen tähtäävän Quest-koulutuksen.

Teksti: Satu Lepistö

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest