Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervanta Hip Hop Kaboomin tapahtumajärjestäjä Linda Jetsulla on takanaan kiireinen viikonloppu. Viime keväänä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi valmistuneen Jetsun ideasta käyntiin lähtenyt Hip Hop Kaboom tapahtuma järjestettiin hervantalaisravintolassa ja vireillä on jo uusia suunnitelmia ensi vuodeksi.
– Minulla on Hervantaan monivuotinen viha-rakkaussuhde. Kun toinen musiikkitapahtuma peruuntui Hervannassa tänä vuonna, sain idean, että olisi kiva, kun Hervannassa olisi jokin musiikkitapahtuma tänä vuonnakin, hän kertoo.
Jetsu on tehnyt itse räppiä 14-vuotiaasta ja huomannut, että se on tämän päivän nuorille voimakas ja tärkeä ilmaisukanava. Artistinimellä Lady Mafia esiintyvä Jetsu sanoo tekevänsä yhteiskunnallista räppiä ja myös tapahtumajärjestäjänä vahvana vaikuttimena ovat sosiaaliset tekijät, sillä Jetsu sanoo haluavansa antaa äänen niille, jotka eivät sitä muuten saa kuuluviin. Hän sanoo tapahtuman voivan toimia ponnistusalustana tuntemattomammille artisteille.
– Olen tehnyt työtä päihdetaustaisten nuorten kanssa ja moni heistä sanoo, että musiikkiin käytetty aika on pois siitä muusta, negatiivisemmasta tekemisestä.

Musiikki on viestinnän väylä

Linda Jetsu sanoo, että hänellä itselläänkin on rankka tausta. Siksi nuorten asiat ovat lähellä hänen sydäntään.
– Jos voisi tarjota toisen väylän, ettei kaikkien tarvitsisi mennä sen kaikkein rankimman kautta, hän pohtii. – Sellainen, jonka on vaikea puhua asioistaan, voi tehdä sen helpommin mikrofonin kautta.
Jetsu on muuttanut Tampereelle vuonna 2013 aikomuksenaan pyrkiä liikunta-alalle. Hän päätyi kuntouttavaan työtoimintaan, jossa sai kosketusta nuorisotyöhön ja päätyi työkokeiluun Nauhalle nuorten matalan kynnyksen pajalle. Se tuntui siltä, että oma ala on löytynyt. Esimerkiksi nyt toteutettu tapahtuma onkin hänen mielestään ennalta-ehkäisevää työtä.
– On tärkeää, että nuoret artistit saavat esiintymiskokemusta, täysin nollabudjetilla tapahtuman järjestänyt Jetsu sanoo. – Arvostan toki isoja musiikkitapahtumia, mutta niissä eivät uudet artistit pääse esiintymään.
Jetsu toteaa, että oli luontevaa valita hervantalaiseen tapahtumaan paikalliset esiintyjät. Se, kuinka moni olisi voinut esiintyä tapahtumassa, yllätti. Lopulta Jetsu valitsi ne, jotka koki toimivimmiksi valinnoiksi konseptin mukaisesti. Hän kehuu sitä, kuinka hienoja ihmisiä tapahtumassa esiintyneet artistit ovat. Hip Hop Kaboomissa esiintyivät Jetsun itsensä lisäksi Vito (Näätäproductions), MBD, Sheikki Lyyrinen ja Vapaus.
– Tapahtumaa mainostettiin sosiaalisessa mediassa, koska budjettia ei ollut. Se tavoitti yllättävän hyvin ihmisiä, Jetsu ihmettelee.

Tapahtuma saa jatkoa ensi vuonna
Ravintolamiljöön takia tapahtumassa oli k-18 ikäraja. Ensi vuodeksi Jetsu toivoo saavansa ympärilleen työryhmän ja tapahtumassa jatkavat artistit ottavat ehkä lisää vastuuta tapahtumajärjestelyistä. Lisäksi Jetsu toivoo löytävänsä sponsoreita ja pystyvänsä järjestämään ensi vuonna tapahtuman kahdessa paikassa, joista toinen on ikärajaton.
– Tämä ei ole minun tapahtumani vaan Hervannan tapahtuma, hän sanoo.
Hän tarkoittaa, ettei tapahtuma ole häntä itseään varten eikä hänen itsensä markkinoimiseksi tehty kanava. Tarkoitus on antaa ääni niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest