Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Laskettelu Hervannassa todennäköisesti jatkuu ensi kaudella.
– Olemme tehneet Tampereen Rinteille tarjouksen Hervannan rinteiden rakennusten ja maan vuokrauksesta. Nyt odotamme heiltä vastausta, minkälaista ja minkäsuuruista tukea he tarvitsevat, että toiminta voisi jatkua, kertoo Tampereen kaupungin kulttuuri ja vapaa-aika johtaja Lauri Savisaari.

Tampereen kaupunki on viime kauteen asti tukenut laskettelua noin 250 000 eurolla vuodessa. Rinnetoimintaa Hervannassa ja Mustavuoressa on pyörittänyt Tampereen Rinteet. Osapuolten välinen sopimus päättyi toukokuussa.
– Tahtotila on, että laskettelutoiminta Hervannassa jatkuu.

Savisaaren mukaan neuvotteluja on käyty vain Hervannan rinteistä.
– Molempien rinteiden tukemisen kustannustaso olisi kaupungille liian suuri. Näyttää siltä, että Hervannan rinteet pysyisivät auki.

Tampereen Rinteiden toimitusjohtaja Tiina Sironen kertoo, että yhtiö on saanut kaupungilta vuokraehdotuksen Hervannan rinteistä.
– Odotamme kuntoarviota kiinteistöistä, ennen kuin voimme tehdä vastatarjouksen. Kuntoarvion pitäisi tulla viimeistään ensi viikolla.

Sirosen mukaan yhtiö on halukas jatkamaan toimintaa Hervannassa ja avaamaan rinteet, kun kausi alkaa. Mustavuoressa yhtiö ei jatka.
– Meillä ei ole mahdollisuutta jatkaa Mustavuoressa ilman tukea. Maat ovat kaupungin omistuksessa, emmekä ole käyneet niistä neuvotteluja enää kevään jälkeen. Tämä rinneyhtiö ei jatka toimintaa Mustavuoressa.

Savisaaren mukaan kaupunki ei ole käynyt neuvotteluja muiden toimijoiden kanssa Mustavuoresta.
– Ei ole vielä käynyt, koska päättynyt sopimus edellyttää, että ensin neuvotellaan Tampereen Rinteiden kanssa, Savisaari sanoo.

 

Freija Metsähalme

 

Kuva: Hervannan laskettelurinne on suosittu paikka lapsiperheiden keskuudessa. Kuva on viime keväältä.

Pin It on Pinterest