Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Vuoreksessa sijaitsevan Pilke Tiedepäiväkoti Hokauksen lapset saivat kutsun tulla seuraamaan metsäkoneen työskentelyä päiväkodin lähellä olevalle työmaalle.

Maanrakennusyritys Axbella Oy on jo kolmen vuoden ajan urakoinut maanrakennustöitä Vuoreksessa. Nyt heillä on työmaa aivan lähellä päiväkoti Hokausta Mäyränmäessä.

Yrityksessä koneenkuljettajana työskentelevä, Harri Kämppi, sai ajatuksen kutsua päiväkodin lapset työmaalle. Päiväkodinjohtaja Kirsi Kurkinen, henkilökunta ja lapset ottivat ihastuneena kutsun vastaan.
– Mahtavaa, että on ihmisiä, jotka ajattelevat pieniä lapsia ja ymmärtävät tällaisten kokemusten merkityksen lasten elämässä, päiväkodinjohtaja Kurkinen kiittelee.

Retkeläisiä oli vastaanottamassa toimitusjohtaja Tero Yli-Hietanen ja koneenkuljettaja Harri Kämppi. Harri  oli järjestänyt lapsille perinteisten metsämiesten rakovalkean, jota katsellessa nautittiin lämmintä mehua ja keksejä.

Metsäkone Moto saapui paikalle ja aloitti puiden kaadon ja karsinnan Lapset seurasivat koneen työskentelyä ihastuneen ihmetyksen vallassa. Lapset, jotka uskalsivat, pääsivät myös kaivinkoneen hyttiin kokeilemaan, millaista on kaivaa oikealla kaivinkoneella.

Retkellä vierähti mukavasti koko aamupäivä. Retki oli oivallinen sattuma, koska päiväkodissa koko kevään teemana on metsä.
– Lapset saivat omakohtaista kokemusta ja muistoja sekä paljon hyvää kuva- ja videomateriaalia, jota voimme käyttää lasten kanssa jatkotyöskentelyssä, Kurkinen sanoo.

Lapset olivat retkestä innoissaan.
– Tämä on paras retki ikinä, kiteytti Atte Rättö, 4, kaikkien tunnelmat retken jälkeen.

Kuvat: Kirsi Kurkinen

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest