Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Sami Rainevuo on Hervannan teollisuusalueella toimivan Laatupeite oy:n yrittäjä kolmannessa polvessa. Rainevuon isoisän Heikki Lehtimäen jo vuonna 1952 perustama yrityksen toimitusjohtajana toimi ennen Rainevuota hänen isänsä Kari Lehtimäki ja kun isä jäi eläkkeelle, otti Rainevuo yrityksen ohjakset käsiinsä. Laatupeitteen taustalla on jo 30-luvulla perustettu Tilke- ja keinovillatehdas, jonka ala oli lumpunkeräys ja jatkojalostus. Laatupeite on jatkanut tekstiilialalla ja valmistaa muun muassa patjoja, taittopatjoja, petauspatjoja ja peittoja sekä sohvia ja muita verhoiltuja huonekaluja. Rainevuolle yrityksen perinteiden säilyttäminen on tärkeää ja kotimaisen työn ja laadun vaaliminen yrityksen tuotteissa.
– Olin työskennellyt muualla puusepän töissä ja trukkikuskina. Kun Laatupeite alkoi valmistaa myös sohvia ostettuaan Huonekalu Laineen toiminnan, siirryin työskentelemään isäni yritykseen, Rainevuo sanoo. – Sohvia valmistetaan meillä edelleen.
Yksi yrityksen kärkituotteista ovat sataprosenttisesta puuvillasta valmistetut petauspatjat, tyynyt ja peitot. Rainevuon tietojen mukaan vain yksi toinen yritys Suomessa valmistaa samantyyppisiä tuotteita ja niitä kysytään kauempaakin. Sataprosenttisen puuvillatuotteen etuja ovat se, että kyseessä ovat täysin luonnolliset tuotteet, jotka hengittävät eivätkä hiosta.

Hyvä uni parantaa elämänlaatua

Rainevuon avopuoliso Mari Nikka työskentelee hänen kanssaan yrityksessä. Rainevuo kuvaa hyvin toimivaa työnjakoa siten, että hän on tekijä, Nikka yrityksen aivot. Siinä, missä Rainevuo on säilyttänyt yrityksen pitkiä perinteitä, Nikan roolia Rainevuo kuvaa kekseliääksi uudistajaksi. Tasapaino säilyy ja yhdessä työporukalla keksitään parhaat toimintatavat. Rainevuo kehuu myös yrityksen pitkäaikaisia ompelijoita Eija Salmista ja Marjo Talusta.
– Heidän ammattitaitonsa ja huolellisuutensa ovat ehdottomasti yrityksen kantavia tekijöitä. Työn jäljessä tärkeää on laatu, Rainevuo toteaa.
Kotimaisen käsityön ja laadukkaiden materiaalien arvostus on Rainevuon ja Nikan mukaan nousussa, kun kestävän kehityksen periaatteiden mukaan halutaan tuotteita, joita voidaan käyttää pitkään.
Toivottavasti tämä näkyy jatkossa vielä enemmän, Nikka sanoo. -Väestön ikääntyessä myös erikoistuotteiden, kuten hygieniapatjojen kysyntä on lisääntynyt. Joka mökiltä löytyy levitettäviä laverisohvia, joihin Laatupeite valmistaa edelleen perinteisiä, laadukkaita taittopatjasarjoja, myös mittojen mukaan.
Suurin osa yrityksen tuotteista menee jälleenmyyntiin ja suurimpia asiakkaita ovat huonekalukaupat. Asiakkaita palvellaan tarvittaessa myös suoraan yrityksessä ja esimerkiksi erikoismittaiset patjat, joita myydään paljon esimerkiksi veneisiin ja asuntoautoihin, sekä kesäkalusteiden pehmusteet ovat suosittuja suoramyyntituotteita. Toki tuotteen saa tilattua esimerkiksi sähköpostilla, kun tietää mitat. Asiakas voikin tehdä itse omat piirustukset, valita ja vaikkapa lähettää kankaat ja valita, millaiset täytteet tuotteeseen tulee. Rainevuo näyttää esimerkkinä halpaa, keinokuituista materiaalia ja vastakohdaksi puuvillaista luonnontuotetta.
– Kyllä minulle tulee kylmänväreet tuota keinokuituista materiaalia koskettaessa, hän sanoo. – Puuvillainen tuote on kolme kertaa arvokkaampaa, mutta sen laadussa on todella suuri ero.
Tuotteen arvo syntyy laadukkaasta materiaalista ja käsityöstä. Rainevuo sanoo, että hyvä uni on elämänlaatua mittavasti parantava asia.
– Esimerkiksi hyvää patjaa ei aina pysty paketin päältä tunnistamaan. Emme halua kilpailla huonolla laadulla tai materiaaleilla, hän sanoo.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest