Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Viime viikolla Hervannan Sanomissa kerrottiin, kuinka Venlantuvalle oli murtauduttu ja sieltä oli varastettu tavaraa. Myös Hervannan Sanomien toimituksen polkupyörä katosi loman aikana. Tänä kesänä varkaita on käynyt myös muualla Hervannassa, kertoi Hervannan Sanomille Lindforsinkatu 8:ssa asuva Sirpa Ervi.
Ervi on pahoillaan, sillä kesän aikana taloyhtiön pihasta katosivat sitä kaunistamaan hankitut pihakukat. Ennen juhannusta Lindforsinkatu 8:n pihaan hankittiin nimittäin isoja kukka-amppeleita, joista ensimmäinen katosi oltuaan pihassa asukkaiden ilona vasta pari päivää.
– Heti siitä parin päivän välein katosi kolme lisää, Ervi harmittelee.
Taloyhtiön hallitukseen kuuluva Ervi osti kadonneiden kukkien tilalle uusia, mutta pienempiä toiveenaan, että ne saisivat olla rauhassa. Nekin varastettiin pian ja yksi kukista löytyi rikottuna maasta.
– Pienemmätkin kukat kelpasivat varkaille, sanoo Ervi selvästi pahoillaan. – Kukista ei ole hirveästi iloa, jos joka aamu pitää ensimmäisenä tarkistaa, ovatko ne tallella.
Ervi sanoo löytäneensä pihalta joskus aiemmin merkkejä huumeiden käytöstä. Hän pohtiikin, onko kukat viety myyntitarkoituksiin ja kehottaa mahdollisia ostajia miettimään, mistä kukat voisivat olla peräisin. Jos ei tiedä, kannattaa ne jättää ostamatta.
– Rahallinen menetys ei ole suuri, sillä eiväthän kukat paljoa maksa. Mielipaha sen sijaan on iso, kun huomaa yhteiseksi iloksi hankittujen kukkien kadonneen, hän lisää.
Kuvateksti: Lindforsinkatu 8:n pihassa kävi kesän aikana useampaan kertaan kukkavarkaita. Vaikka rahallinen menetys oli pieni, asukkaiden harmi toivotuista pihakoristeista on suuri.
Teksti: Satu Lepistö
Kuva: Sirpa Ervin kotiarkisto

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest