Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Maailman menu; teloituksia, uusia luistimia. Täten on tenat.

Varo naapureitasi! Britanniassa sadattuhannet ihmiset joutuvat, suostuvat vaihtamaan asuntoa kiusaamisen vuoksi.

Filosofi Schopenhauer toivoi nuorena ovikellon soivan. Vanhana hän pelkäsi sitä.

Ei psyykkinen painostaminen meilläkään, valitettavasti, tavatonta ole. Taistele tai pakene! Mutta aivojen käskytystä ei voi aina totella. Häveliäisyys, anteeksi olemassaoloni, ethän vain loukkaannu, altistavat sisäiselle stressille. Se pakottaa hiiviskelemään omassa kodissa, aina ei ole pakotietä. Ei mahdollista muuttaa. Eikä hautaankaan halua moni keidenkään tyrannosaurusten takia.

Monenlaista naapuria on nähty. Hyvvääpä kuuluu, hyvvääpä kuuluu! Tässä iässä en tunne tarvetta selitellä elämääni, tekoja, suunnitelmia. Kotisataman pitää olla suoja myrskysäältä. Ja kotirapussani asuu kelpo ihmisiä, ei pikkusieluja. Muutaman kanssa olen ystävystynytkin. Olen tosin eräässä kolumnissani postikorttitekstiä hieman muunnellut: Ehkä kaikkein kauhein asia on ystävyys.

Dekkarit palvelevat monipuolisesti psyykettä. Ne poistavat stressiä, tarjoavat aivopähkinöitä ja viihdyttäviä lukutuokioita.

Omat kestosuosikkini ovat Mary Roberts Rinehart ja Quentin Patric.

Vuonna 2011 tein Tammerkoski-lehteen jutun tamperelaisista dekkarikirjailijoista. Joukossa oli ihmisarka Anna Sebtember eli Eeva-Liisa Manner, saduista tunnettu Aili Somersalo ja tietenkin Weksi Korhonen.

Dekkariseuralle tein viisi kirjallisuustutkimusta. 1/2010 lehdessä tarkastelin Kirsti Portaan, kotimaisen genren uranuurtajan tuotantoa.

Ruumiin Kulttuuri 4/2000 Porrasta käsitteli Outi Karemaan, kannattaa lukea molemmat! Muun muassa Hervannan kirjastosta nämäkin lehdet löytyvät. Hervannan Sanomat julkaisi useita jännärijatkiksiani.

Vaimon naisystävä oletti seurusteluaikanamme, että pahoinpitelen Soilea, koska olen dekkaristi…

Kuluva vuosi näyttää upealta dekkarilukijan silmissä. Uunista tuli äskettäin ulos Shari Lapernan Hyvä naapuri -trilleri. Loistelias, kauhun täyttämä lukuelämys. Onneksi kirjallisen kummitusjunan kyydistä nousee pois turvallisessa lukutuolissa kotona.

Kirja alkaa karmivasti. Nuorenparin vauva katoaa.

Syöveri syvenee, ruuvi kiristyy. Asianajajan ja englanninkielen opettajana aiemmin toiminut kirjailija tietää jännäringenren salaisuuden. Hiillostamalla.

Stephenie Meyerin Kemisti on kekseliäs, kihelmöivän jännittävä tarina, jonka lukee kerralla loppuun asti. Tein näin. Samassa rapun ulko-vi aukeni naristen. Sapelihammas tulossa..?

Kemisti on ammattikirjailijan takuutyötä. Siitä ei hevin mikään dekkari ota shakkimattia.

Kehollisuus on osa elämänhallintaa. Kuntoilun maailma on kiehtova, jännittäväkin. Sen avulla voi jännitystä myös poistaa.

Anu Marinin uutuus Aktivoi aineenvaihduntasi on asiantunteva, vetävästi työstetty lukupaketti. Tienviitta parempaan oloon.

Energiataso, hiilarit, laihduttamisen filosofia.

Tauno Palo, Tauno suuri ehdotti uuden yhdistyksen perustamista. Myönteiset. Kannatetaan:) Myönteistä on se, että elämäntaitokirjoja syntyy kotimaisin voimin.

 

Veikko Lindroos

Pin It on Pinterest