Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Moni koululainen on parhaillaan tutustumassa työelämään eli TET-harjoittelussa. Hervannan Sanomat jututti kahta yhdeksäsluokkalaista, jotka ovat harjoittelussa Hervannassa.
Noora Hämäläinen käy Kaukajärven yläasteen yhdeksättä luokkaa. Hän meni TET-harjoitteluun Tampereen teknilliseen yliopiston pakkaus- ja materiaali puolelle.
– Olen tutustunut miten TUT labissa tehdään pienoismalleja, kertoo Noora.

Hän meni Tampereen teknilliselle yliopistolle TET-harjoitteluun, koska häntä suositeltiin sinne, koska hän on hyvä matikassa. Vaikeinta Nooran mielestä TET-harjoittelussa on ollut laskelmointi ja tietokoneohjelma, jolla tehdään pienoismalleja. Myös 3D-ajattelu on Nooran mielestä ollut haastavaa.
– Parasta työssä on ollut se, että tutustuu tähän alaan ja näkee, että tykkääkö vai ei.
Noora haluaisi isona olla lääkäri. Vapaa-ajalla hän näkee kavereita ja urheilee monipuolisesti. Hän pelaa jalkapalloa Ilveksessä.

Väinö Jussila käy Pohjois-Hervannan yläasteen yhdeksättä luokkaa. Hän meni TET-harjoitteluun K-Supermarket HerkkuDuoon. Siellä hän on asiakaspalvellut ja putsannut kaupan hyllyjä.
– Tulin juuri tänne tettiin, koska tämä oli ensimmäinen paikka, johon hain kaverini kanssa. Pääsimme tänne, Väinö kertoo.

Hänen mielestä TET-harjoittelussa oikeastaan mikään ei ole ollut vaikeaa.
– Parasta työssä on ollut asiakaspalvelu, vaikka sitä ei paljoa tule tehtyä. Minulta tullaan kysymään, missä joku tuote on ja sitten neuvon, jos osaan.
Väinö ei osaa vielä sanoa, mitä hän haluaisi tehdä tulevaisuudessa. Vapaa-ajalla Väinö on kavereiden kanssa ulkona.

 

Amanda Aalto

Kirjoittaja on Hervannan Sanomien TET-harjoittelija.

 

 

Kuva 1: Noora Hämäläinen, 15, on tehnyt pahvista tietokoneohjelman avulla eurolavojen pienoismalleja TET-harjoittelussaan Tampereen teknillisellä yliopistolla.

 

 

Kuva 2: Väinö Jussila harjoittelee kaupassa.

Pin It on Pinterest