Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan Kisapuiston koulurakennuksessa on todettu sisäilmaongelmia. Tällä hetkellä vuonna 1980 valmistuneessa rakennuksessa opiskelee noin sata lasta. Heistä koululaisia on 85 ja esikoululaisia 17.
– Heti kun sisäilmaongelmat havaittiin, parannuksia tehtiin välittömästi, kertoo Etelä-Hervannan koulun ja Kisapuiston yksikön rehtori Ulla Ojalammi.

Kosteusvauriot huomattiin noin vuosi sitten, kun rakennuksessa tehtiin kuntotutkimus. Se paljasti alapohjan ja seinien alaosien laajat kosteusvauriot rakennuksen liikuntasalin puoleisessa päädyssä. Lisäksi rakennuksen todettiin olevan reilusti alipaineinen. Ihmiset olivat raportoineet erilaisista ärsytysoireista, väsymyksestä ja päänsärystä.
– Koulun liikuntasalin puoleinen pääty eristettiin muusta koulusta väliseinällä, kertoo Tampereen tilakeskuksen isännöitsijä Riikka Lähdetniemi, joka on myös Kisapuiston kouluun perustetun sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja.
Lähdetniemen mukaan käytöstä pois jääneet tilat on alipaineistettu muuhun kouluun nähden. Myös ilmanvaihtoa on parannettu. Tilannetta seurataan jatkuvin mittauksin, jotta muutoksiin voidaan reagoida nopeasti.
– Kaikkiin tiloihin on asennettu ilmanpuhdistin.
Kisapuiston koululaisten ja esikoululaisten on tarkoitus saada uudet tilat Etelä-Hervannan koululle rakennettavasta uudisrakennuksesta.
Sen rakentamista varten tarvitaan kaavamuutos, jossa voi kestää jopa vuosia.

Pystyvätkö oppilaat opiskelemaan turvallisesti koulussa siihen asti?
– Kohteessa on tehty sisäilmaa parantavia toimenpiteitä ja tilannetta seurataan koko ajan. Tämän hetken tilanne on, että toimintaa voidaan jatkaa toistaiseksi kohteessa normaalisti. Tilannetta kohteessa seurataan koko ajan ja tarvittaessa tehdään toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi, Lähdetniemi sanoo.
Rehtori Ojalammi harmittelee, että uusien tilojen saamisessa menee niin kauan.
– Tämä on kuitenkin sisäilmaongelmainen yksikkö. Eikö kaavamuutosta voitaisi nopeuttaa? Ojalammi miettii.
Ojalammin mukaan tilanne koettiin keväällä hyväksi rakennuksen parannusten jälkeen, mutta loppusyksystä flunssakauden alkaessa henkilökunta on jälleen oireillut.
– Tilannetta on tutkittu, mutta sisäilmassa ei ole havaittu mitään poikkeavaa. Rakennuksessa pitäisi olla turvallista olla.

Freija Metsähalme

 

Lue juttu Etelä-Hervannan koululle rakennettavasta lisärakennuksesta, johon Kisapuiston oppilaat siirtyvät.

Pin It on Pinterest