Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Ihmiset lukevat kesällä lähinnä kesään liittyviä kirjoja. Näin kertoo kirjastonhoitaja Pirkko Ella Hervannan kirjastosta.
– Suosittuja tietokirjoja ovat esimerkiksi puutarhoihin, marjoihin, sieniin ja grillaukseen liittyvät kirjat, Ella sanoo
Kaunokirjallisuudessa voiton vie Ellan mukaan romantiikka, dekkarit ja kauhu.
– Kesäisin ei lueta niin paljon paksuja kirjoja vaan hyväntuulisia kevyitä kirjoja, kertoo Ella.

Lapsille on Ellan mukaan omat juttunsa. Tatu ja Patu olivat viime vuonna suosituimmat lasten kirjat.
– Itse ajattelin lukea taas yhden romanttisen kesällä kun niitä ei tule niin paljon muuten luettua. Esimerkiksi tämä Mika Waltarin Ihmeellinen Joosef on kirja jonka jo lainasinkin, Ella kertoo.
– Minä luen aika paljon dekkareita, kauhua tai ihan tavallisia romaaneja. Kirjat joissa on jotain erikoista, kiinnostavat minua. Historialliset romaanitkin ovat olleet nykyään paljon enemmän luettavissa. Nyt olen lukenut tällaista Päivi Alasalmen saamelaistrilogian Joenjoen laulua josta on tulossa syksyllä kolmas osa ja odotan sitä todella paljon, Ella kertoo.

Hervannan kirjastossa on myös mahdollisuus lainata kahvakuulia, sateenvarjoja ja yllätyskassi. Yllätyskassi on sitä varten, jos oma kassi jää kotiin eikä halua ostaa uutta.
Kesällä kirjastossa käy Ellan mukaan hieman vähemmän porukkaa kuin talvella, mutta kävijöitä on aina.

Ella on ollut töissä eri kirjastoissa Tampereella vuodesta 1983 hoitamassa sijaisuushommia ja tuuraamassa.Ella on ollut vakituisena Hervannas vuodesta 2009. Ellan mukaan työ on erittäin monipuolista eikä aika käy tylsäksi. Hän muun muassa kokoaa näyttelyitä kirjastoon ja opettaa koululaisia, jotka tulevat tutustumaan erilaisiin asioihin kirjastossa.

Erilaisia tilaisuuksia on myös paljon ja tietopalvelu on todella suuri osa työtä.
– Ei minulla kai ole mitään lempi kirjaa, ennen oli sellainen kuin Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelija. Luin sen aikoinaan monta kertaa.
– Haluaisin suositella erästä kirjaa todella lämpimästi kaikille jotka haluavat pelätä! Tällainen kun Stephen Kingin Uinu Uinu lemmikkini. Se on niin jännittävä. Tästä tulikin mieleeni eräs kerta keskellä kesää kun luin tätä kirjaa ja kihlattuni tuli kotiin, säikähdin sitä niin paljon että oikein hyppäsin ilmaan! Ella naureskelee.

 

Ella Nuikka

 

FAKTA: Suosituimpia kirjoja viime vuonna
Seppo Jokinen, Rahtari
Enni Mustonen, Ruokarouva
Seppo Jokinen, Kuolevaksi julistettu
Sonja Gehring, Suomen mestari: suomen kielen oppikirja aikuisille 2

 

KUVA: Pirkko Ella suosittelemiensa kirjojen kanssa.

 

 

Pin It on Pinterest