Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Ensi viikon lopulla vietetään Hervanta-päiviä lukuisten tapahtumien merkeissä. Perinteisten joukkoon mahtuu aina uusiakin, ja yksi niistä on perjantaina toteutettava Hervannan Elonpolkuja -kävely.
– Reittivaihtoehtoja on kaksi, lyhyeElonpolutNettiinmpi on noin kolmen kilometrin ja pidempi noin viiden kilometrin reitti, kertoo Mattias Koivisto Hervannan Eläkkeensaajista.
Elonpolkuja-verkosto on Tampereen kaupungin ja useiden yhdistysten verkosto, joka järjestää erilaisia, erityisesti ikääntyville suunnattuja tapahtumia. Elonpolku-tapahtumiin kuuluu perinteeksi muodostunut keväinen kävely Tammerkosken maisemissa. Verkosto on toivonut lisää alueellista toimintaa kaupunginosiin, joten Hervannan Eläkkeensaajissa heräsi idea Hervannan omasta kävelystä.
– Ensin mietittiin ajankohtana kevättä, mutta koska keskustan kävely on keväällä, todettiin loppukesä tai alkusyksy paremmaksi ajankohdaksi, Mattias Koivisto kertoo.
Elonpolkuja-tapahtumat ovat kaikille avoimia.

Idea yhdistää kävely osaksi Hervanta-päivien tapahtumia tuli vaimolta, Sirpa Koivistolta.
– Asiat tuntuivat loksahtavan hyvin kohdilleen. Kävelytapahtuma alkaa kello 10 Muusanaukiolla ja on ohi kello 13 mennessä, jolloin päivää voi jatkaa Kauppakeskus Duossa Paikallisuustorin merkeissä.
Tapahtuman avaa kansanedustaja Pia Viitanen. Pienen lämmittelyn jälkeen kävelijät lähtevät liikkeelle ja reitin päätteeksi palataan takaisin Muusanaukiolle, missä on luvassa muun muassa kahvittelua ja arpajaiset, joten kolikoita kannattaa varata taskunpohjalle.
Mukana tapahtumaa järjestämässä ovat myös YSTI ry, Naistari, Hervannan Martat ja Tampereen nuorisopalvelut. Lisäksi TU-38:sta tulee vapaaehtoisia valvojia reitin varrelle ohjaamaan kävelijöitä.
– Kaikki ovat tervetulleita kävelylle mukaan! Reitti on suunniteltu siten, että osallistuminen on mahdollista pyörätuolin tai rollaattorinkin kanssa, Mattias Koivisto kertoo.
Mikäli pyörätuolilla tai rollaattorilla osallistuva tarvitsee avustajan, siitä pyydetään ilmoittamaan etukäteen Hervannan Eläkkeensaajille.

Suunniteltu kävelyreitti kiertää ensin Ahvenisjärven Hervannan sydämessä. Näistä vanhoista maisemista suunnataan kohti uusinta uutta, TTY:n kampusareenaa.
– Hervannassa riittäisi nähtävää vaikka kuinka, Koivistot toteavat.
– Tällä kertaa Elonpolkuja-kävely tutustuttaa erityisesti Hervannan oppilaitoksiin. Molemmat reitit kiertävät TTY:n kautta Poliisiammattikorkeakoulun ohitse. Lyhyempi reitti kaartaa sitten jo takaisin kohti Ahvenisjärveä, mutta pidemmällä reitillä kierretään vielä Tredunkin kampusaluetta.
Kyseessä ei ole kilpailu, joten reittejä saa halutessaan myös varioida.

Kutsu kävelylle lähtee kaikille Elonpolkuja-verkostoon kuuluville järjestöille.
– Toiveenamme on, että hervantalaisten lisäksi tapahtumaan tulisi paljon väkeä myös muualta Tampereelta. Tämä on hyvä mahdollisuus tutustua Hervannan maisemiin ja ehkä myös hälventää sellaisia ennakkoluuloja, joita monilla voi olla Hervannasta, Koivistot pohtivat.
Järjestävät odottavat kaikin puolin mukavaa tapahtumaa.
– Toivottavasti säät suosivat, niin kävelijöitä lähtee liikkeelle paljon.

Kaisa Muhonen

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest