Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan Sanomien kaunein piparkakkutalo 2018 -kilpailun voittaja on ratkennut. Kilpailun voitti Hannu Viitanen yhdessä avovaimonsa Tarja Porkkalan kanssa. Voittajatyö on suosittua lasten elokuvaa Frozenia mukaileva satulinna, jota rakennettiin Viitasen ja Porkkalan kodissa peräti kahden viikon ajan iltapuhteina. Mainostoimistoyrittäjänä työssään toimiva Viitanen kertoo voittajatyön syntyneen ajan kanssa.
– Tein ensin linnan mallin aaltopahvista ja kokosin sen, kertoo voitosta ilahtunut Hannu Viitanen. – Sen jälkeen avovaimo valmisti ja paistoi piparkakut sopiviksi käsittelyyn, hän lisää.
Viitanen vinkkaa, että hyvä piparkakkutalo valmistuu sopivasti pehmeäksi jääneestä paistotuloksesta, jotta osat eivät rikkoonnu taloa kootessa.
– Rakensimme piparkakkutalon avovaimoni 2- ja 4-vuotiaiden lastenlasten joulunalusaikaa ilahduttamaan, Viitanen sanoo. – Virikkeen tähän antoi tyttöjen täydestä sydämestä meille useampaankin kertaan esittämä elokuvan teemakappale.
Linnan tekoon kului – paitsi parin viikon iltapuhteet – puolitoista kiloa valmista piparkakkutaikinaa, noin kilo tomusokeria, pari rasiaa sinisiä kurkkupastilleja ”lasipintojen” tekoon sekä monenlaisia irtokarkkeja. Sadunomaista lisätenhoa toi linnan rakenteisiin upotettu sininen led-valaistus, joka loistaa linnan ikkunoista, ovesta, osittain läpinäkyvän parvekkeen lattiasta ja pihan suuresta lumilyhdystä.
– Lapsenlapset tykkäsivät linnasta kovasti, sillä he ovat elokuvan suuria faneja, Viitanen sanoo. – Linnaa ei syöty, vaan se oli joulun ajan koristeena ja visuaalisena ilona.

Pin It on Pinterest