Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Kaukajärvelle suunniteltua liikekeskusta on odotettu vuosia, ja nyt näyttää siltä, että lapiot isketään multaan muutaman kuukauden päästä.
– Meillä olisi kesän aikana tarkoitus päästä rakentamisessa liikkeelle, ja valmista olisi syksyllä 2016. Vuoren varmaksi en kuitenkaan pysty sanomaan, mutta toivotaan että hanke saadaan näin maaliin asti. Edellytykset on, toteaa hankekehityspäällikkö Janne Salonen Lemminkäiseltä.
Aikataulun toteutuminen riippuu lähiviikkoina käytävistä neuvotteluista sijoittajien kanssa. Lemminkäinen myy rakentamansa liikekeskuksen pääomasijoittajille valmiiksi vuokrattuna.
Salosen mukaan kaikkiin tiloihin on saatu hankittua vuokralaiset.
– Jos on kauheasti tyhjää tilaa, tänä päivänä on hyvin vaikea myydä taloa sijoittajille. Pitää olla luotettavat vuokralaiset, joiden liiketoimintaan sijoittajat uskovat.
Vuokralaisten löytyminen helposti kertoo siitä, että Kaukajärvi on alueena kiinnostava.

Juvankadun ja Santaharjuntien kulmaan sijoittuvasta liikekeskuksesta on tulossa aiempien suunnitelmien mukaan 8 500 neliömerin kokoinen. Joitain muutoksia on luvassa.
– Liiketilojen kokoja on muutettu ja yhteisiä käytävätiloja poistettu. Näin saadaan vuokratuotto paremmalle tasolle koko kiinteistössä, Salonen sanoo.
Tiloihin on tulossa päivittäistavarakauppaa ja erikoistavarakauppaa sekä ravintoloita. Tämän enempää Lemminkäinen ei halua vuokralaisista paljastaa.

Kaukajärveläiset ovat odottaneet liikekeskuksen tuloa malttamattomina. Salonen kertoo, että asukkaat ovat olleet heihin yhteydessä ja kyselleet, koska liikekeskus oikein tulee.
– Tämä on ihan meidän kärkihanke, jonka eteen tehdään kaksin käsin töitä. Meillä on ihan valtava paine. Ihmiset odottavat. Myös kaupungin puolelta on poliittinen paine, että hanke pitää saada käyntiin.
Rakennushankkeen viipymiseen on vaikuttanut yleinen taloustilanne.
– Kun katsoo Tampereen aluetta, tällä hetkellä ei ole kovin montaa liikerakennushanketta  käynnissä. Tampereelle on jo paljon rakennettu, eikä kaupan alalla välttämättä ole laajentumistarvetta.

Sari Rautanen

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest