Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Pirkanmaan Senioripalvelut järjestää yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa Kaukaharjun yksikössään Kyläpäivät toukokuussa. Tavoitteena on saada Kaukajärven alueen eri-ikäisiä ihmisiä yhteen kyläpäiväteemalla ja saada alueen toimijoiden palvelut tutuksi ihmisille. Lisäksi tarkoituksena on luoda kylähenkeä alueelle.
Pirkanmaan Senioripalvelut toteuttaa tapahtuman yhdessä alueen muiden toimijoiden, kuten ME KAIKKI RY:n, Annalan nuorisokeskuksen, Annantuvan, Kaupungin kotihoidon, Kulttuurikuntoutuksen, K-Supermarket Kaukajärven, Perinnejätkien, Subway Kaukajärven, Pancho Villa Kaukajärven, Karvakavereiden ja vapaaehtoisten voimin.
Suunnitteilla on afrikkalainen basaari, toiminnallisia pisteitä kuten vesipajatsoa, saippuakuplia, tarkkuusheittoa, frisbeegolfia ja kasvomaalausta. Alueella voi käydä maalaamassa tai kirjoittamassa yhteisölliseen taidelakanaan ja Pirkanmaan Senioripalveluiden Toivo-musikaalista nähdään tapahtumassa makupala. Nuorisokeskuksen DJ-pojat soittelevat tapahtumassa ikivihreitä.
– Tapahtumassa järjestetään myös tietovisa, jossa nuoret saavat kilpailla vanhoja vastaan, kertoo yhteisötaiteilija Kanerva Eskola Pirkanmaan Senioripalveluista.

Yhteisossä on voimaa!
Kaukajärvikeskuksen johtaja Tarja Mellanen haluaa korostaa sitä, että kyseessä on yhteistyö kaikkien toimijoiden kesken, ei niinkään Kaukaharjukeskuksen oma projekti.
– Tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille, ei pelkästään seniori-ikäisille. Siksi tapahtumassa on mukana vahvasti esimerkiksi Tampereen kaupungin palvelut esimerkiksi nuoriso- ja lapsiperhepuolelta sekä seurakunta, Mellanen sanoo.
Mellasen mukaan Kaukajärvikeskuksen toimintastrategiassa on kyse siitä, että tuetaan asukkaiden omannäköistä elämää ja mahdollisuutta tehdä sekä toimia sellaisten asioiden äärellä, jotka tuntuvat itselle mielekkäiltä ja tuovat sisältöä elämään.
– Lyhyesti sanottuna että on tärkeää, että on hyvän elämän kokemus ikääntyessäkin, ja että ollaan elämässä kiinni, vaikka ikä tuo haurautta, hän sanoo.
Kyläpäivä järjestetään jo neljättä kertaa, ja se on tuonut Mellasen mukaan alueelle hyvää synergiaa yhdessä tekemiseen. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tapahtumia ja yhteistyötä suunnitellessa on saatu aikaan muutakin yhteistä hyvää. Esimerkkinä Mellanen kertoo, että palavereissa on noussut esiin ikäihmisten tarve kaupassa istumaryhmälle, jossa voi levätä kauppareissulla ja vaikkapa tavata muita. Kun asia nousi esiin keskusteluissa, sellainen järjestettiin S-marketin tiloihin.Istumaryhmän yhteyteen ollaan tuomassa ilmoitustaulu, jolla voi ilmoitella alueen tapahtumista.
– Tapahtumia on paljon, mutta tieto ei aina tavoita esimerkiksi ikäihmisiä, sillä kaikki heistä eivät käytä sähköisiä palveluita ainakaan ensisijaisena tiedonsaantikanavana, Mellanen muistuttaa. – Kauppias halusi näin osaltaan lähteä tukemaan tiedottamista. Mahdollisimman monikanavaista tiedotusta tarvitaan vielä, hän sanoo.
Mellanen sanoo, että Ihmiset viihtyvät omalla alueella ja toivovat aktiivista toimintaa ja palveluita omalle alueelle.
– Haluaisin vielä sanoa, että hei kaikki mukaan!
Tämän kevään Kyläpäivät Kaukajärvellä järjestetään 23.5.2018 klo. 13-17, paikkana Kaukaharjukeskus ja sen ympäristö. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille ja sinne on vapaa pääsy.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest