Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Reilun kymmenen vuoden sisällä Pohjois-Hervanta voi näyttää varsin erinäköiseltä. Tampereen kaupungin järjestämä ideakilpailu Hervannan pohjoisakselin alueen kehittämisestä on ratkaistu.

Alue sijaitsee Insinöörinkadun itäpuoleiselle alueella niin sanottujen Matrix-tornien läheisyydessä. Alueella on nykyisin bensa-asemia ja pysäköintialueita.

Voittajatyössä oli muun muassa ideoitu erikoisia ratkaisuja kerrostaloasumiseen. Ehdotuksessa oli ideoitu talopesuloita, yhteisiä kuraeteisiä, yhteiskäyttöautoja, kattoterasseja kasvihuoneineen ja etätyöhubeja.
– Kerrostaloasumiseen halutaan erilaisuutta ja vaihtelua. Halutaan muun muassa yhdistää omakotitaloasumisen hyviä puolia kerrostaloasumiseen, kertoo voittajaehdotuksen suunnittelussa mukana ollut BST-Arkkitehdit Oy:n arkkitehti Ida Väänänen.

Tavoitteena oli luoda kortteleita, joissa eri-ikäiset ja eri elämäntilanteissa olevat asukkaat voivat kohdata.
Ehdotuksessa oli ideoitu muun muassa jaettuja asuntoja, joissa voisivat asua vaikkapa isovanhemmat tai nuori lähellä muuta perhettä omassa asunnossaan.

Väänäsen mukaan kaikkien tilojen ei tarvitse olla omia.
– Esimerkiksi yhteisessä korttelituvassa voi järjestää perhejuhlia tai harrastustoimintaa.

 

FAKTA: Ideakilpailu
Pohjois-Hervannan suunnittelukilpailu on ratkennut. Voittanut ehdotus on nimeltään ”Keinutaan”. Nimikuoret avattiin kilpailun ratkaisun jälkeen.
Voittajan tekijäryhmän muodostivat Hartela Länsi-Suomi Oy, BST-Arkkitehdit Oy ja Sito Oy. Lisäksi työryhmässä oli mukana sanataiteilija Karoliina Suoniemi kirjoittamassa asukkaiden tarinoita.
Toiseksi sijoittuneen ehdotuksen ”Pons – Hervannan sillat” olivat laatineet Skanska Talonrakennus Oy ja Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy.
Tuomaristo esittää, että kaavoitustyö käynnistetään ehdotusten kaupunkikuvallisten suuntaviivojen mukaan. Molempien ehdotusten parhaat ideat asetetaan jatkotyön pohjaksi.
Muita ehdotuksia ei asetettu paremmuusjärjestykseen. Kilpailuun jätettiin 13 ehdotusta.
Kilpailun ratkettua prosessia on tarkoitus jatkaa voittaneen kilpailuehdotuksen tekijän kanssa kumppanuuskaavoituksena.
Kilpailuprosessi tähtää tonttien luovutukseen.

 

Freija Metsähalme

 

KUVA 1:  Pohjois-Hervanta voisi tulevaisuudessa näyttää tältä. Ideakilpailun voittajaehdotuksessa on monenkorkuisia taloja. Havainnekuva: BST Arkkitehdit Oy, Hartela Länsi Suomi Oy

KUVA 2: Suunnittelualue. Kuva: Tampereen kaupunki

 

 

 

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest