Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Tamperelainen tanssiryhmä MUDRA esittelee intialaista tanssia Hervannan kirjastossa 14. marraskuuta. kello 12 alkaen. Tanssija Gayathri Menonin vetämä työpaja tutustuttaa yleisön yleisimpään intialaiseen tanssiin, Bharathanatyamiin, joka on lähtöisin Etelä-Intiasta.
Yleisö pääsee mukaan tanssin maailmaan katsoen pieniä esityksiä sekä kuunnellen teoriaosuuksia. Kiinnostuneiden on mahdollista kokeilla joitakin liikkeitä itsekin.

Työpajan vetäjä Gayathri Menon on muuttanut Intiasta, Keralasta, Tampereelle viisi vuotta sitten miehensä, Rahul Menonin kanssa. Heillä on kaksivuotias tytär, Athena.
– Täällä Tampereella aloitin pienen tanssiryhmän nimeltä MUDRA esittelemään intialaisten tanssityylien ja teatterin todellista olemusta Suomelle, Menon sanoo.
Menon itse on ansioitunut tanssija perinteisissä intialaisissa tanssityyleissä, kuten Bharathanatyamissa, Mohinyattomissa ja Kathakalissa. Hänet on palkittu monilla arvovaltaisilla palkinnoilla kuten Best Talented Young Artist –palkinnolla.
Menestys on ymmärrettävää Menonin tanssihistoriaa katsoessa.
– Olen harjoitellut intialaisia perinnetansseja aivan lapsuudesta asti, Menon kertoo.

Intialla on vanha ja rakastava historia tanssitaiteen parissa. Kiinnostus intialaisiin perinnetansseihin kasvoi ympäristöstä, jossa tanssia rakastettiin ja se oli esillä.
– Intia on monimuotoisuuden maa. Tämä monimuotoisuus muovasi intialaisen kulttuurin omaksi itsekseen ja sitä kautta erityiseksi. Tanssityylitkin ovat erityisiä omalla tavallaan, Menon selittää.
Osa Intiassa kehittyneistä tanssityyleistä on maailmallakin kuuluisia.
– Kaikilla näillä tyyleillä on periaatteessa samat ”mudrat” eli yhteinen käsien kieli, jolla kykenee merkkien kautta ilmaisemaan itseään, Menon avaa tanssin ideaa.

Tuleva työpaja tutustuttaa suomalaisen yleisön intialaisten perinnetanssien maailmaan.
– Toivon, että työpajasta tulee hauska ja informatiivinen tapahtuma, sillä luvassa on sekä harjoituksellisia että teoriallisia osuuksia, Menon toteaa.
MUDRA on järjestänyt aiemmin työpajan Käsien puhetta – Speak with Hands, joka käsitteli Hervannan kirjaston työpajan tavoin Bharathanatyam-tanssilajia.
– Saimme osallistujilta paljon hyvää palautetta, Menon kertoo tyytyväisenä.

Intialaisen tanssin työpajaan Hervannan kirjastoon ovat tervetulleita kaikki. Paja sopii jokaiselle, joka on edes hieman kiinnostunut tanssimisesta ja teatterista.
– Aikaisempaa kokemusta tanssin tai teatterin alalla ei vaadita, sillä kyseessä on esittelevä ja lajiin tutustuttava työpaja. Jokainen on tervetullut, Menon kokoaa.

Saana Simelius
Kirjoittaja on 9.-luokkalainen työelämään tutustuja Etelä-Hervannan koulusta

Pin It on Pinterest