Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan K-Marketissa aloitti aprillipäivänä uusi kauppiaspari, Marianne ja Mikko Sippola. Kauppa sai samalla uuden nimen: Arkkitehdinkadulla sijaitseva kauppa on nyt K-Market Helapuisto. Kauppa on uudelle kauppiasparille ennestään tuttu, sillä Mikko Sippola on työskennellyt siellä ennen kauppiasuraa.
– On ollut ilo huomata, että asiakkaat tunnistavat yhä Mikon ja Mikko heidät, iloitsee paluusta innoissaan oleva Marianne Sippola. – Meidän ensimmäinen oma kauppamme oli Merikarvialla. Se oli sellainen mukava seikkailu, mutta nyt palaamme kotiin, hän lisää.
Kaupan nimi haluttiin muuttaa, jotta kauppa yksilöityisi paremmin muiden Hervannan kauppojen seasta. Uudet yrittäjät haluavat kehittää kauppaa jo ennestään hyvälle perustalle, jonka edellinen kauppias Jussi Jokinen on luonut. Hän siirtyi opiskelujen pariin, mutta jäi yhä kauppiasreserviin.

Hervantalainen kyläkauppa

Ensimmäinen asia, joka kauppaan haluttiin tuoda, oli pieni kahvipiste. Lisäksi kauppaan tehdään pientä kasvojenkohotusta osasto kerrallaan asiakaspalautteiden perusteella.
– Pyrimme tekemään ystävällisen ja lämpimän kyläkauppafiiliksen jo hyväksi havaitsemillamme keinoilla. Meidät on palkittu edellisessä kaupassamme alueen parhaasta asiakaspalvelusta, Marianne ja Mikko kertovat. – Olemme viehättyneitä kompaktista ja kotoisasta lähikaupasta, joka on meille hyvin tuttu.
Sippolat pitävät asiakaspalautteita hyvin tärkeänä palvelun kehittämisessä. Toiveissa olisikin, että asiakkaat uskaltaisivat vetää hihasta ja toivoa.
– Minulla on unelma, että saisin tänne vielä salaattibaarin, mutta sitä varten pitää ottaa kyllä mittanauha käteen, nauraa huumorintajuinen Marianne. – Haluamme pitää kaupan avaran tuntuisena.
Sippolat ovat tavanneet Valintatalo-ketjussa työskennellessään. Keväällä 2017 heille tarjoutui mahdollisuus lähteä kauppiasuralle. Heillä on kolmevuotias tytär ja siksikin Tampereelle paluu tuntuu mukavalta, sillä verkostot sijaitsevat Tampereen alueella. Se, että Helapuistossa työskentelee ennestään tuttu hyvä työporukka, auttoi päätöksenteossa osaltaan.
– On helppo tulla töihin, kun vastassa on tuttu ja hyvä työporukka, Marianne Sippola sanoo. – Toivomme asiakkaiden tuntevan olonsa kotoisaksi.
Sippolat suunnittelevat, että kaupassa kokeillaan jatkossa Osta ja nouda-palvelua. Silloin asiakas voisi tilata ostokset valmiiksi pakattuina ja maksaa ne verkossa, jolloin ostokset voisi kätevästi noutaa valmiiksi pakattuina.
– Se on ajatuksissa ja toteutus on muutaman askelen päässä. Mikäli sille on kysyntää, alamme miettiä sitä todenteolla, Marianne Sippola sanoo.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest