Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannassa maalataan parhaillaan jättimäistä seinämaalausta eli muraalia kerrostalon seinään. Kerrostalo sijaitsee osoitteessa Opiskelijankatu 21. Kiinteistön omistaa Tampereen vuokratalosäätiö sr, joka on vahvasti mukana projektissa.
Maalauksesta tulee yli 300 neliön kokoinen.

– Tämä on tietääksemme Tampereen ensimmäinen ensimmäinen tämän kokoluokan pysyväksi tarkoitettu tilausteos, kertoo katutaideryhmä G-REXin tuottaja ja katutaiteilija Hennakirsikka Halme.

– Tampereella Hiedenrantaan on maalattu huikeita isoja maalauksia, mutta ne ovat väliaikaisiksi tarkoitettuja. Toki pysyväkin seinämaalaus on niin sanottua elinkaaritaidetta eli maalauksen elin-ikä on maalipinnan elin-ikä, joten sitä ei tulla restauroimaan vaan siihen voi maalata uuden päälle sitten kun maalipinnan kunto sitä vaatii, Halme jatkaa.

Idea maalaukseen tuli alun perin jo vuosi sitten, kun Halme kiinnostui ammattilaiskatutaidetoiminnan aloittamisesta myös Tampereella. G-REX-ryhmän jäsenet ovat maalanneet pääkaupunkiseudulla, muualla maassa ja ulkomailla.

Teoksen toteuttaa kolme ammattikatutaiteilijaa, Hennakirsikka Halmeen lisäksi Maikki Rantala G-REXistä ja Tomi Lastunen, joka toimii SirkusRakkausPumPumin katutaideohjaajana.
– Maalaamme teosta aamusta iltaan vuoroissa siten että nostin olisi mahdollisimman tehokkaasti käytössä koko ajan. Aloitimme seinän pesun viime viikolla ja teoksen on määrä valmistua ensi viikon alkuun mennessä, Halme kertoo.

Maalauksen aiheena on taiteilijoiden mukaan kannustaminen uuden oppimiseen, ympäristön tutkiminen avoimin mi ja lapsen lennokas mielikuvitus.
– Kyseessä on iloinen ja värikäs hyvänmielen teos. Siihen tulee muun muassa lapsihahmo, avaruutta planeettoineen ja merensyvyyttä kaloineen.
– Talossa ja lähialueilla asuu paljon lapsiperheitä.

Halme toivottaa ihmiset tervetulleeksi katsomaan maalausprojektin etenemistä.
– Moni on on seurannut kiinnostuneena projektiamme, kun nosturilla maalaamme.
Yhteensä maalaushommaan kuluu noin puolitoista viikkoa.

 

Freija Metsähalme

 

KUVA: Maikki Rantala on yksi kolmesta katutaiteilijasta, jotka maalaavat kerrostalon seinään muraalia Hervannassa.

 

Pin It on Pinterest