Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

– Kun alkaa tuntua siltä, että maan vetovoima vetää vastustamattomasti puoleensa, niin jooga auttaa, kuvailee Raimo Patronen.
– Lihaksia pitää käyttää ja huoltaa, että niiden toimintakyky säilyy. Nykyisin monet istuvat töissä koko päivän, jolloin osa lihaksista on koko ajan supistuneena ja osa venyneenä. Tästä aiheutuu monenlaista vaivaa, jos lihaksiaan ei pistä liikkeelle.
Vuodenvaihteessa käynnistyi hathajoogaryhmä, joka kokoontuu Kaukajärvellä, Haiharan tallissa, tiistaisin kello 10.30–12.00.
– Ryhmässä ei ole ikärajaa, mutta ajankohta on sellainen, että se sopii erityisesti senioreille.

Tällä viikolla ryhmässä oli jo lähemmäs kymmenen kävijää. Vielä mahtuu mukaan uusiakin kokeilijoita.
– Varmaan ainakin 15 menee hyvin tähän tilaan, Patronen arvelee.
Kertamaksuilla toimiva ryhmä ei edellytä sitoutumista. Myöskään aikaisempaa joogan tuntemusta ei tarvita, vaan ensikertalaisetkin ovat tervetulleita.
– Joogassa oppii itsestään paljon ja tulee sinuiksi itsensä kanssa, eräs kävijöistä kuvailee.

Jooga kiehtoi Patrosta jo nuoruudessa, mutta varsinaisesti hän lähti lajin pariin seitsemän vuotta sitten.
– Postien nostaminen lattialta alkoi tuntua niin vaivalloiselta, että oli pakko miettiä, laitanko postiluukun alle korotuksen vai tekisinkö itselleni jotain, hän naurahtaa.
– Jooga vei mukanaan ja parin vuoden jälkeen halusin jo levittää hyvää asiaa eteenpäin, joten aloin kouluttautua joogaohjaajaksi.
Patronen on Suomen joogaliiton koulutusohjelman syventävien opintojen vaiheessa. Hän on jo aikaisemminkin vetänyt joogaryhmiä osana kouluttautumista.
Pitkä kouluttautuminen tuntuu osaltaan istuvan joogan filosofiaan.
– Nyky-yhteiskunta haluaa nopeita ratkaisuja, mutta joogassa tarvitaan kärsivällisyyttä. Parhaat tulokset saa aikaan hitaasti kiirehtimällä.

Kaisa Muhonen

Pin It on Pinterest