Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan K-Supermarket HerkkuDuossa on nyt parin viikon ajan tehty yövuoroja. Kauppias Teemu Virtanen on parhaimmillaan ollut töissä kellon ympäri ja vielä toimistopäivän päälle. Meneillään on jätti-inventaario, jossa jokainen kaupan tuote lasketaan ja merkitään käsitietokoneen avulla järjestelmään.
Kun tuotteita on yli 15 000 kappaletta, kyse ei ole ihan pikkuhommasta.
– Aloitamme laskemisen illalla puoli kymmenen aikaan ja lopettelemme kahdeksan maissa aamulla.

Syynä jättimäiseen inventaarioon ovat kauppiasvaihdokset. Kauppias Teemu Virtanen jättää muutaman viikon päästä HerkkuDuon ja siirtyy vetäjäksi ensi marraskuussa avattavaan Kaukajärven K-Supermarketiin.

HerkkuDuon uusiksi kauppiaiksi ryhtyvät Kari ja Minna Salmipuro, jotka ovat hervantalaisille entuudestaan tuttuja. He ovat tällä hetkellä kauppiaina K-Market Tieteenkadulla sekä K-Market Herkkupuodissa, joka sijaitsee Orivedenkadulla.

Salmipurot aloittavat HerkkuDuon kauppiaina 13. elokuuta. Sitä ennen Virtasen on siis laskettava kaikki tuotteet, koska hän myy koko varastonsa Salmipuroille.
– Mitään loppuunmyyntiä ei ole tulossa. Varmaankin irtokarkkeihin voi tulla jotain tarjouksia, koska niiden laskeminen on aika työlästä. Ne pyritään myymään melko loppuun. Asiakkaille kauppiaiden vaihtuminen ei muuten juuri näy. Ehkä viimeisellä viikolla voi jotain tuotteita olla vähän vähemmän, Virtanen kertoo.

Virtanen jättää HerkkuDuon haikeana. Hän on tehnyt töitä Hervannassa jo yli 30 vuotta, joista 11 vuotta HerkkuDuon kauppiaana. Hän odottaa kuitenkin innolla uusia haasteita.
– On hienoa päästä luomaan täysin uutta K-Supermarketia Kaukajärvelle. Olen jo kerran päässyt rakentamaan uutta kauppaa, se on hieno mahdollisuus ja syy, miksi lähden nyt Hervannasta.

Vähintään yhtä innoissaan tulevasta ovat HerkkuDuoon kauppiaiksi ryhtyvät Kari ja Minna Salmipuro. Kari Salmipuro on toiminut kauppiaana Hervannassa jo vuodesta 2011 asti K-Market Herkkupuodissa. Vuonna 2016 hän avasi puolisonsa Minnan kanssa toisen kauppansa K-Market Tieteenkadun.
– Ilolla otamme haasteen vastaan. Sydäntämme lähellä ovat erityisesti tuoretuotteet ja palvelutiskin valikoima.

Aiomme kiinnittää erityistä huomiota esimerkiksi lihatarjontaan, Kari Salmipuro sanoo.
Salmipurojen nykyisiin kauppoihin etsitään parhaillaan uusia kauppiaita. Salmipurot arvelevat, että lyhyt aika voi mennä myös päällekäin, että pariskunta luotsaa HerkkuDuon ohella myös kahta nykyistä kauppaansa.

Myös Salmipurot tekevät parhaillaan mittavaa inventaariota kaupoissaan. Loppuunmyyntejä ei niihinkään ole tulossa, vaan varastot siirtyvät seuraaville kauppiaille.
– Kauppiaan työ on todella monipuolista. Moni luulee, että kaupassa vain myydään, mutta esimerkiksi kiertävää inventointia teemme jatkuvasti. Kaupan työ vaatii paljon, mutta se antaa myös paljon. Se sopii tekeville ja ahkerille ihmisille. Parasta tässä työssä ovat asiakkaat, Kari Salmipuro miettii.

Vapaa-ajallaan Kari ja Minna Salmipuro ovat innokkaita ratsastajia, ja he käyvät yhdessä myös kuntosalilla. Lisäksi Kari ajaa moottoripyörää.
– Yhteistyö työ- ja vapaa-ajalla sujuu yllättävän hyvin. Toki välillä vaihdamme mielipiteitä ja sparraamme toisiamme, Kari Salmipuro nauraa.

Freija Metsähalme

FAKTA: Muutoksia

Pitkään Hervannassa K-Market kauppiaina toimineet Kari ja Minna Salmipuro aloittavat K-Supermarket HerkkuDuon uusina kauppiaina 13. elokuuta.
Nykyinen kauppias Teemu Virtanen siirtyy Kaukajärven uuden K-Supermarketin kauppiaaksi. Kauppa avataan marraskuussa liikekeskus Vinkkelissä.

Freija Metsähalme

 

KUVA: K-Supermarket HerkkuDuossa Hervannassa on meneillään jätti-inventaario. Kauppias Teemu Virtanen laskee jokaisen tuotteen. Virtanen jättää HerkkuDuon elokuussa ja siirtyy Kaukajärvelle avattavan K-Supermerketin kauppiaaksi.

KUVA2: Elokuussa vetovastuun HerkkuDuosta ottavat Kari ja Minna Salmipuro. Hekin inventoivat parhaillaan kahta kauppaansa Hervannassa.

 

Pin It on Pinterest