Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Kauneushoitola Taivaanrannassa Kaukajärvellä on ihanan rauhallista. Irmeli Sirén työskentelee kotonaan omassa kauneushoitolassaan ja tänään hänen asiakkaakseen on tullut 71-vuotias neljän lapsen isä. Tarkoitus on nauttia etukäteen annetusta isänpäivälahjasta.
– Hyvät jalat, toteaa Irmeli asiakkaalleen. – Jos olisi vain tällaisia jalkoja, työt loppuisivat kesken, hän nauraa.
Tarkemmin katsottaessa hoidon tarvetta ilmenee sittenkin. Kantapäät ovat kuivat ja kynsiäkin voi vähän leikata. Irmeli toteaa, että jalkahoito sopii miehenkin hemmotteluhoidoksi hyvin. Asiakas kertoo olleensa jalkahoidossa kerran aiemmin, Tallinnassa kylpylälomalla.
– Ensin oltiin äijien kanssa, että en mene mihinkään jalkahoitoon, hän sanoo.
Kun sinne kuitenkin mentiin, kokemus oli antoisa. Irmeli kertoo, että miehillä on usein ennakkoluuloja. Kun jalat hoidetaan, mieli usein muuttuu ja tuloksista kerrotaan kavereillekin. Irmelin hoitolassa vaihdetaan miesasiakkaan kohdalla pyyhkeet ja tekstiilit muun värisiksi kuin vaaleanpunaisiksi, jotta asiakas kokisi olevansa huomioitu.

Jalkahoidossa tulos näkyy ja tuntuu heti
Asiakas kertoo Irmelille, että kantapäät ovat usein kuin viilat ja rikkovat sukat. Sirén muistuttaa, että kotihoito jalkahoitojen välillä on tärkeää. Jalkoja on hyvä muistaa rasvata ja raspata aika ajoin. Sirén on toiminut alalla kuusitoista vuotta ja kauneushoitola-ala on ollut unelma-ammatti jo lapsuudesta asti. Hän kertoo olevansa sillä tavoin perfektionisti, että asiakkaan tyytyväisyyden lisäksi hänen itsensä täytyy olla tyytyväinen työn tulokseen.
Hoidon päätyttyä Sirén sipaisee sormellaan asiakkaan kantapäätä ja on tyytyväinen.
– Jalat tuntuvat ihanilta, sanoo tanssia harrastava asiakas. – Kyllä näillä vielä humppaa, hän toteaa.
Sirén sanoo, että hänellä käy miehiä paljon vakiasiakkainakin. Sirén tekee myös kotikäyntejä ja usein sellaisella hoidetaan pariskunnan molempien osapuolien jalat.
– Kunpa ihmiset ymmärtäisivät, että jalkoja pitää hoitaa ja niillä pitää voida kävellä koko elämä, hän sanoo. – Jalkahoidossa palaute tulee asiakkaalta heti. Ihan kuin tehtäisiin uudet jalat. Siinä näkee oman työnsä tulokset heti, hän sanoo.
Asiakas halaa vielä Irmeli Sirénin.
– Kiitos, tulen varmasti uudelleen, hän sanoo.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest