Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Insinöörinkadulle avataan uusi italialaisravintola Il Posto Trattoria. Kansainväliseen työntekijätiimiin kuuluu muun muassa italialainen kokki Francesco Bartoli ja ravintolan tavoitteena onkin tarjota aidosti italialaista ruokaa.
– Olemme olleet aina kiinnostuneita hyvästä ruuasta, kertoo ravintolan johtajana ja yhtenä kokeista toimiva Yusef Alush. -Työpäivän jälkeen vielä kotonakin suuntaan keittiöön kokeilemaan uusia juttuja. Ainekset ravintolaan tulevat suoraan Italiasta lukuun ottamatta tuoreita kasviksia.
Ravintolan paikalla on aiemmin toiminut pizzaravintola. Nyt aloittavassa uudessa ravintolassa on erilainen konsepti: tarkoitus on tarjota laadukasta italialaisruokaa napolilaiseen tyyliin tunnelmallisessa ympäristössä.
– Haluamme asiakkaan tuntevan, että hän tulee kotiin, Alush toteaa. – Tunnelmallinen ympäristö sopii vaikkapa treffipaikaksi, hän vinkkaa.
Alush sanoo, että tärkeimmät asiat ravintolassa ovat asiakaspalveluun panostaminen ja laadukkaat, aidot raaka-aineet, kuten Italiasta tilattuja jauhoja pizzapohjissa. Reseptit ovat aidosti italialaisia ja henkilökuntaa koulutetaan paljon nimenomaan asiakaspalvelun vinkkelistä ja ravintolaan on tilattu Italiasta napolilaistyyppinen pizzauuni. Ravintolassa työskentelee kymmenen työntekijää. Listalla on antipasteja, salaatteja, pastaa, pizzaa ja jälkiruokia.
– Pizzat valmistetaan italialaiseen tapaan. On tarkoitus, että asiakas maistaa maut kunnolla ja silloin vähemmän on enemmän esimerkiksi pizzapäällysteissä, Alush toteaa. – Ruuan tulee paitsi täyttää vatsa, myös olla elämys ja maistua hyvältä.
Alush toteaa, että asiakkaan kanssa tulee luoda luottamussuhde laatuun ja viihtyisyyteen liittyen. Vain silloin asiakas palaa takaisin ravintolaan. Ravintolasta on tarkoitus luoda tunnelmallinen paikka, jossa viihdytään. Kynttilät, musiikki ja viihtyisä ympäristö luovat tunnelmaa, jossa voi pysähtyä hetkeen.
– Olemme innoissamme, kun tämä unelma tulee nyt todeksi, Alush sanoo.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest