Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Helena Jalosen Bonusapteekki on vielä rakennusvaiheessa. Uusi apteekki aukeaa kauppakeskus Duon marraskuun puolivälin jälkeen.

 

Hervanta saa uuden apteekin marraskuun puolivälin jälkeen, kun Helena Jalonen alkaa luotsaamaan omaa apteekkiaan Duon kauppakeskuksessa. Hän on saanut toukokuussa apteekkiluvan Tampereen rautatieaseman lähistöllä sijaitsevaan apteekkiin, jonka hän siirtää nyt Hervantaan Bonusapteekin nimellä.
Apteekkarin ammatti on ollut Jalosen unelma jo 16-vuotiaasta saakka. Sitä ennen Jalonen pohti hammaslääkäriksi ryhtymistä, jotka kariutuivat kuitenkin koulutuksen loppumiseen Kuopiossa.
– Siskon idea oli, että lähtisinkö proviisoriksi, Jalonen kertoo.
Hammaslääkärihaaveet vaihtuivat proviisorin opintoihin ja kesätöiden kautta Ylöjärven apteekkiin. Siellä hän työskennellyt 17 vuoden ajan. Nyt edessä on yrittäjäksi ryhtyminen – unelma omasta apteekista toteutuu vihdoin.
Apteekiluvan saaminen ei ole helppo toimenpide. Toimilupaa haetaan Fimealta ja hakuprosessi on vaativa: hakijoiden opiskelu- ja työkokemus sekä kokemus apteekkarin tehtävien tuuraamisesta määrittävät sen, kenelle apteekkilupa myönnetään.
Jalonen on hakenut apteekkilupaa läheltä ja kaukaa jo vuosien ajan. Tavoitteena on ollut, että työmatka saisi olla maksimissaan 1,5 tuntia suuntaansa Ylöjärveltä, missä hän asuu. Haussa on ollut apteekkilupia muun muassa Vantaalta, Loimaalta ja Porista. Muulla paikkakunnalla työskenneltäessä miinuspuolena olisi ollut esimerkiksi vuokra-asunnossa asuminen työpaikkakunnalla arkisin. Nyt onni on potkaissut toden teolla, sillä apteekkilupa on myönnetty ja tilat löytyivät Hervannan Duosta.
– Duo oli selkeä ykkösvalinta. Näissä tiloissa asiakas pystyy käymään helposti esimerkiksi rollaattorilla, Jalonen kertoo esitellessään rakennusvaiheessa olevaa, yli 300 neliömetrin liiketilaa.
Hän on käynyt seuraamassa rakentamisen edistymistä useamman kerran viikossa. Suureksi ilonaiheeksi keskustelussa nousee oma apteekkarin työhuone.
– Olen jo käynyt fiilistelemässä sitä tilaa, vaikka siellä ei ole vielä valojakaan, Jalonen kertoo.
Uuden apteekin tulevassa sisustuksessa haetaan Jalosen mukaan modernia linjaa. Perinteistä poikkeaminen näkyy myös palveluissa: apteekkiin tulee kauneushoitola, jossa voidaan hoitaa esimerkiksi iho-ongelmia sekä terveyspiste, jossa sairaanhoitaja voi tehdä korvahuuhteluja ja pieniä mittauksia. Jalosen mukaan tavoite on, että tulevaisuudessa hänen apteekkinsa voisi tarjota myös rokotuksia.
Jalonen ei vaikuta jännittyneeltä, vaikka edessä on hyppy toiminimen kautta oman apteekin ja alaisten johtoon. Apteekkarin roolissa hän ei aio lukittautua työhuoneeseensa, päinvastoin.
– Pyrin olemaan mahdollisimman paljon myymälässä asiakkaiden saatavilla. Olen Duossa käydessäni kerinnyt juttelemaan ihmisten kanssa ja palautteen mukaan meitä odotetaan kovasti, Jalonen päättää.

Petri Markkanen

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest