Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

 

Ohjelmistoyritys Vincitin perustaja Mikko Kuitunen viettää paljon aikaa Hervannassa. Hän on tuttu näky esimerkiksi Hervannan uimahallissa. Siellä hän kauhoo torstaiaamuna kello 7.45 vesijumppaajien joukossa.
Kuitunen harjoittelee triathlonia varten. Tarkoitus on vetäistä puolimatka elokuussa Tahkolla eli 1,9 kilometriä uintia, 90 kilometriä pyöräilyä ja 21 kilometriä juoksua.
– Viime kesänä aikaa meni viisi tuntia, nyt tavoitteena on olla nopeampi.

Siitä syystä Kuitusen on voinut bongata myös Hervannan urheilukentällä. Mieluiten hän juoksisi Suolijärven poluilla, mutta ei auta, koska valmentaja on käskenyt harjoitella myös radalla.
Kuitusen Hervantaan perustama yritys, Vincit, on yksi Suomen menestyneimmistä ohjelmistoyrityksistä. Yritys on valittu Euroopan parhaaksi työpaikaksi. Työntekijöitä on noin 300. Liikevaihto viime vuonna oli noin 26 miljoonaa euroa. Pörssiin listautuminen tänä syksynä oli niin suuri menestys, että osakkeet vietiin käsistä.

Viime lauantaina Kuitunen sai kunniaa Hervannan puolestapuhujana. Hänet palkittiin Hervannan Tiedotusyhdistyksen meriittitiilellä.
– Kuitunen on säännöllisesti tuonut yrityksen kotipaikan esiin ja korostanut sen merkitystä menestyksen yhtenä avaintekijänä, kertoo Hervannan Tiedotusyhdistyksen puheenjohtaja Petri Pekkola.
Kuitunen on tunnustuksesta mielissään.
– Hervannassa on kaikki, mitä ihminen tarvitsee. TTY:n ympärille syntynyt teknologiakeskittymä on suurin syy, miksi Vincitin pääkonttori on Hervannassa.

Yksi synkkä salaisuus Kuitusella on. Hän ei ole koskaan asunut Hervannassa, vaikka opiskeli teknillisellä yliopistolla.
– Silloinen tyttöystäväni, eli nykyinen vaimoni, opiskeli keskustassa. Kompromissina päädyimme Kalevaan.
Nykyään Kuitunen sentään asuu Hervannan kupeessa Vuoreksessa. Hän rakennutti sinne asuntomessutalon. Siitä hommasta ei ole hyvää sanottavaa, vaikka talo onkin mieluinen.
– Toista kertaa en taloa rakenna ainakaan asuntomessuille. Se oli melkoisen stressaava rykäisy.

Reilu pari vuotta sitten Kuitusesta tuli isä. Se muutti elämänrytmiä.
– Kaikenlaiset kissanristiäiset ja iltamenot karsiutuivat. Työmäärää olen vähentänyt reilusti. Teen ehkä 50 tuntia töitä viikossa. Läppäri pysyy iltaisin kiinni, kun tytär on hereillä.
Välillä Kuitunen on kaksin tyttärensä kanssa, jos vaimo on työreissussa. Silloin hän kokkailee kalapuikkoja.
– Jos tyttäreltäni kysytään niin ruokabravuurini on oman mummoni tekemä makaronilaatikko, jota lämmitän. Siinä on niin paljon kermaa ja voita, että en ihmettele yhtään, että tyttö tykkää.

Tulevaisuuden suunnitelmat Kuitunen haluaa jättää avoimeksi.
– Yritän pitää huolen, että minulla on paljon vaihtoehtoja, joista voi joka päivä valita. Eri elämäntilanteissa on eri unelmia. Jokaisen kannattaa miettiä, mitkä asiat ovat itselle tärkeitä ja puntaroida, tekeekö niitä, Kuitunen miettii.

Fakta: Mikko Kuitunen, 36
Vincitin perustaja.
Villeimmät unelmat: “Voisin asua ulkomailla, ryhtyä eräoppaaksi tai käydä avaruudessa”.
Lempiruoka: Hookin siivet extratulisella kastikkeella.
Harrastukset: Triathlon, muu liikunta ja partio. Viettää kesälomaansa vapaaehtoisena partioleireillä.
Ajankohtaista: Menee linnanjuhliin. Kutsu on jo toinen, ensimmäisen hän luovutti työntekijälleen. ”Laitan linnaan frakin, joka on Vincitin väreillä viritellyillä asusteilla pimpattu”.

 

Freija Metsähalme

 

Pin It on Pinterest